YAZARA MAİL GÖNDER Lavaş börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

6 adet lavaş ekmeği
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi için:
200 gr. beyaz peynir
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Rendelenmiş soğanı, ezilmiş patatesi, peynirleri ve tuzu karıştırın. Harcı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp katlayın. Yumurtayı çırpın. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Reçelli kurabiye
2 su bardağı un
150 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı haşhaş
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta ve yağı ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, ortalarını çukurlaştırın. Üzerine yumurta akı sürüp haşhaş serpin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel koyun.

Tarhana çorbası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı acı biber salçası
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı pul biber
Tarhanayı suda eritin. Sarımsağı tereyağında kavurun, salçayı ve tarhanalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika daha pişirin. Üzerine pul biber ve kızarmış ekmek koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.