Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli et sote

Eti margarinde kavurun. Doğranmış sivri biber ve domatesi ilave edin. Patates ve havuçları doğrayıp az suda üç dakika haşlayın. Etlere ilave edip karıştırın. Soteyi ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

500 gr. sotelik et
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 adet havuç
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

İstavrit buğulama


Balıkları temizleyip yıkayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ve sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye balıkları dizin, üzerine domates, biber, sarımsak ve baharatları koyup zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın, hiç su koymadan kendi buharıyla kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

500 gr. istavrit
2 adet domates
4 adet sivri biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kekik, tuz, karabiber

Kapalı börek


Haşlanmış patatesleri ezin. Rendelenmiş soğan, sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine patatesli harçtan koyup yayın. İkinci ve son olarak üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yapıp üçer parmak kalınlığında kesin. Tepsiye dizip rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Yarım su bardağı kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA