YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcanlı köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine közlenmiş ve ezilmiş patlıcanları da ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Köfteleri yağda kızartın ya da fırında pişirin.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet közlenmiş patlıcan
4 dal maydanoz

Zeytinyağlı havuçlu pilav
Dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, halka doğranmış havucu ve pirinci zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın.

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1/2 dereotu
Tuz, karabiber

Cevizli milföy sarması
Şerbet için; suyu ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Kıyılmış ceviz ve akını karıştırın, oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine koyup rulo şeklinde sarın. Ruloların üstüne bıçakla çentik atın. Tepsiye dizip fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
2 adet yumurta akı
1.5 su bardağı ceviz
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.