Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Eti yıkayıp süzün.
Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın.
Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika marine edin.
Patatesleri kalın elma dilimi doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin.
Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
10 adet patates
1 kg. kemiksiz kuşbaşı eti
5 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
1.5 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber

Mısır unlu biber
Çarliston biberleri közleyip uzunlamasına doğrayın.
Kıyılmış sivri biberleri kavurun. Dövülmüş sarımsak, tuz ve biberleri ekleyip pişirin.
Mısır ununa kaynar su ekleyerek 20 dakika pişirin. Üzerine dil peynirini ve tuz ekleyin. Bir kat mısırlı harç, bir kat biber olmak üzere tepsiye yayın. Kaşar peynirini serpin. 250 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1 kg. çarliston biber
2-3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 lt. su
2 diş sarımsak
1 su bardağı mısır unu
150 gr. dil peyniri
100 gr. kaşar peyniri
Tuz

Mahlepli çörek
Oda sıcaklığındaki yağları, yumurtayı ve yoğurdu karıştırın.
Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp iki ucunu birleştirin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin.
180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2/3 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER