Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bar dedikoduları

Bar kültürünü yeni yeni hazmettik. Barda takılmak, bir şeyler atıştırırken kokteyl yudumlamak, barmenin yeteneklerini izlemek, hatta ona içimizi döküp dertleşmek bize göre değildi. Ama son zamanlarda kendimizi aştık. Gezginler, 'İlla masam olsun, ben barda durmam' tabusunu yıktı. Mekan yatırımcıları da barın öneminin farkına vardı. Kimisi yurt dışından yetenekli miksolojistler getirtti, kimisi de ünlü isimleri mekanının barına sokup kokteyller hazırlattı. Bunların hepsi ayakta takılmayı ve barda sosyalleşip kaynaşmayı tetikledi. Çok da iyi oldu; masa başı, loca ortası egoları rafa kalktı. Hatırlayın; eskiden locaya oturulur, etrafa güvenlik görevlileri konulurdu. Aman yakınıma yabancı cisim yanaşmasın! Ne dönemler atlattı bu İstanbul gece hayatı... Şimdi onlardan eser kalmadı. En zengini, en şöhretlisi bile barda takılmaya alıştı, hatta çok sevdi. Durumlar böyle olunca İstanbul mekanları da barlarıyla yarışır oldu. Bu yaz İstanbul'da hangi barlarda takılacağız, hangi mekanın barına şık gitmeli, hangisi cool, hangisi keyifli? İşte en merak edilen mekan barları...

Teras keyfi

NuTeras zamanı geldi. Teras özlemi çekenler sözüm size. Kış boyunca sayısız spekülasyon yazıldı çizildi... 2001 yılından beri hizmet veren Pera'daki NuPera binası yerinde duruyor, otel falan olmuyor; derin bir oh çekebilirsiniz gençler. Hatta perşembe günü kapılarını açtı... Eski Haliç ve İstanbul manzarasında gün batımı izlemek isteyenler mekanın havadar barı size göre.

Cool ve sportif
Backyard Bebeköy, tüm kış özel partileri ile adından bolca söz ettirdi. Cem Yılmaz'dan Russell Crowe'a kadar özellikle oyuncu tayfasının gizli mabedi oldu. Bol bol dans ettiler... Yaz sezonu için mekanın bahçesine 'backbar' yapılıyor. Kokteyl içebileceğiniz, rahat rahat takılabileceğiniz bir alan burası. Yazın gece 1'e kadar açık olan yeni nesil barda, sohbetin dibine vuracaksınız.

Şık ve topuklu
Sunset'in After the Sunset isimli barı, yemek sonrası partilemek isteyenler için girişin solunda yer alıyor. Bugüne kadar derme çatma hali ile bile ses getirmişti. Eh baktın işler iyi; makyajlamak, biraz cilalayıp parlatmak gerekiyor. Barış Tansever de öyle yapmış... Şimdi barın yeşillikler içinde yer alan, adeta botanik bir bahçeyi andıran yeni hali çok konuşuluyor.

Havuz kenarı
Soho House üyeleri, 'Yaz gelse de terasta, havuz kenarındaki bar köşesinde keyif yapsak' derdinde. Üyelerin binadaki favori alanı kuşkusuz ki bar. Kimisi ayaklarını uzatıp keyif çatacak, kimisi de terasın tam ortasında yer alan barda gündüzü akşama bağlayacak. Tabii bir de üyelerin düzenleyeceği özel partilerde terasa taşınırsa tadı bir başka olur... Eee şimdiden ağzımızı sulandırdı...

360 derece manzara
St. Regis İstanbul'un terasında yer Wolfgang Puck'ın Spago'sunun açılışı bahar aylarına denk geldi. İlk önce kapalı alanına aşina olduk, ardından yazlık dekorunun tamamlanmasını bekledik. Geçtiğimiz günlerde GÜNAYDIN 'ın yaza merhaba partisinde yazlık kısmı dikkatimi çekti. Rahat dev koltukları, mekanın ortasındaki dev 360 derecelik barı ile hem manzaraya bakabiliyor, hem de barın karşı ucundaki ile kesişebiliyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA