Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERVE YURTYAPAN

Babama böbreğimi vermek istedim ama izin vermediler

Almeda Abazi, Miss Tiran, Miss Arnavutluk ve Miss Globe Kâinat Güzeli yarışmalarında birinci oldu. Lise döneminde Türkiye'ye geldi, üniversite eğitimini de burada tamamladı. Güzellik tacını taktıktan sonra yer aldığı programlarda öne çıktı.
Güzelliğinin yanı sıra eğlenceli, enerjik ve sempatik halleriyle de dikkat çeken Abazi, rol aldığı dizilerin ardından dünyayı gezdiği programıyla başarısını taçlandırdı. Abazi, daha sonra ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman ile aşk yaşamaya başladı. Çiftin büyük aşkları da mutlu sonla bitti. 14 Şubat 2017 tarihinde Los Angeles'ta rüya gibi bir düğünle evlendiler. İki yıl sonra ilk çocukları Efehan'ı kucaklarına aldılar. 2021'de de kızları Alina'nın dünyaya gelmesiyle mutlu aileleri daha da büyüdü.



Almeda Abazi'yi ekranda hep güler yüzlü ve neşeli haliyle görüyoruz. Etrafa ışık saçan ünlü güzelin aslında acılarla dolu anıları da var. Bugün köşemde size Abazi'nin bilinmeyen duygusal yaşamından bahsedeceğim. Mutlu bir ailede büyüyen Abazi, gençlik yıllarında babasının zorlu hastalık sürecinde hep yanındaydı. Babasının böbrek nakli olması gerekiyordu. Abazi, henüz 15 yaşındaydı, babası için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdı. Babasının acil organ nakli olması gerektiğini duyunca ilk olarak aileden kendisi teklifte bulundu.
Önce annesine giden Abazi, "Ben babama böbreğimi vermek istiyorum" dedi. Ancak kızının bu isteğini duyan babası Muhammet Abazi, "Böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum. Eğer böyle bir şey yapmaya kalkarsan seni asla affetmem" diyerek kesin bir dille reddetti. Ünlü güzel, bunun ardından yine de vazgeçmedi, gizlice doktorlarla konuştu. Ancak onlardan da olumsuz yanıt aldı. Doktorlar, Abazi'nin henüz 18 yaşını doldurmadığı için ondan böyle bir bir bağışı kabul edemeyeceklerini söyleyip izin vermediler.
Nakil için akrabalardan birine teklif yapılmadı. O dönemler bu durumu anlayamayan, anne olduktan sonra olayları yeniden düşünüp değerlendiren Abazi, "Belki de çocukları olduğu için kişilere böyle bir şey yapıp yapmayacakları sorulmamıştır" diye düşündü. Yıllar sonra o acılı günlerine geri dönen Abazi, çok sevdiği babasına olan özlemi her geçen gün daha da arttı.



ÇOCUKLARINA DEDELERİNİ ANLATIYOR
Almeda Abazi, geçtiğimiz aylarda Arnavutluk ekranlarında katıldığı bir programda babasından bahsedilince de gözyaşlarını tutamadı. Onunla yaşadığı mutlu anılarına geri döndü ve babası ölmeden önce yaşadığı acı dolu günler gözünün önünden geçti. Çocuklarıyla babasının kabrini sık sık ziyaret eden Abazi, onlara da dedelerinden bahsedip onunla yaşadıkları unutulmaz anları anlatıyor.
Ekran önünde en neşeli anlarını gördüğümüz ünlülerin de özel yaşamlarını derinden etkileyen büyük acıları oluyor. Almeda Abazi de bunlardan biri. Yaşadığı büyük acıların ardından ailesine ve evlatlarına sarılmış olan ünlü güzel, güçlü duruşuyla da kendisini sevenlere örnek oluyor.



ŞARKICININ ŞİFASI MÜZİK OLUYOR
Son dönemin ünlü isimlerinden biri Dicle Olcay. Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Bölümü mezunu olan Olcay, her gün bir mekanda sahne alıyor ve binlerce müzikseverle buluşuyor. Ünlü şarkıcı, geçtiğimiz aylarda ameliyat masasına yattı.
Yaşadıklarını anlatan Olcay, "Yaklaşık 15 yaşımdan beri dermoid kist'im olduğunu biliyordum. Kist de benimle birlikte büyüdü tabii ki ve ameliyat öncesi neredeyse 15 cm'e ulaştı. Geçtiğimiz Nisan ayında büyük bir şişkinlik hissettiğimde doktoruma gittim ve en kısa zamanda ameliyatla kistin alınması gerektiğini söyledi. Maalesef kist karın duvarına yaşlanmış hatta bir kısım patlamış" diye konuştu.
Olcay, ameliyat sonrası sahnede yaşadığı olayı da şöyle anlattı: "Sahneye sadece bir hafta ara verdim ve İstanbul'dan İzmir'e giderek ilk sahnemi yaptım. Ameliyattan sonra 40 gün boyunca ayakta olduğum her an devamlı olarak korse takmam gerekiyordu. Bu nedenle 40 gün boyunca tüm sahnelerde kıyafetimin içine korse giyerek çıktım. İlk gün çok acı çeksem de şarkı söylemeyi o kadar özlemişim ki tam tamına 3 saat 40 dakika sahnede kaldım. Müzisyenin şifası yine müzik oluyor diye düşünüyorum." En zor zamanlarında bile ilaçlarının sahnede olmak olduğunu belirten Olcay'a, ben de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA