Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

22=45

22 yıl; bu ülkenin kardeşliğine, barışına kurşun sıkan Ogün Samast'ın Hrant Dink davasından aldığı ceza. Müebbet hapsi, suçu işlediği dönemde yaşı 17 olduğundan 22 yıla çevrildi.
Gerekli matematik işlemleri yaptığınızda aşağı yukarı bir 10 sene sonra aramızda olacağı kesin.
45 yıl; bir süpermarkete düzenlenen molotof kokteylli saldırı sonrası, yakın bir yerde otobüs beklerken gözaltına alınan üniversite öğrencisi Cihan Kırmızıgül için istenen ceza. Cihan'ı şüpheli yapan tek şey, o gün boynunda taşıdığı poşusu. Ve sonradan ifadesini değiştirmiş bir gizli tanık. Ve Cihan'ı yakalayan polislerin, ciddi çelişkiler içeren ifadeleri.
Cihan 22 aydır tutuklu yargılanıyor. Daha şimdiden, eğitim hayatında önemli yaralar açılmış durumda. Böyle devam ederse de açılmaya devam edecek. Ogün Samast'a 22 yıl ceza veren de Cihan Kırmızıgül'e 45 yıl ceza isteyen de aynı hukuk sistemi.
Cihan Kırmızıgül'ü serbest bırakın. Bırakın ki eğitimini sürdürsün. Yargılamaya devam edin; ama böylece, gün gelip yargılama tamamlandığında onarılmayacak hasarlar bırakmamış olursunuz. Unutmayın ki Cihan'a yapılan ayıp, bu ülkenin kardeşliğine kurşun sıkanların ayıbından aşağı kalır değildir…

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA