Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Akıllı yaşam tarzını seçin!

Gerçek şu ki; hepinizin hayatta seçenekleri var. Ve şimdi başladılar... Akıllı bir yaşam tarzı, sadece prostat kanserine değil, diğer hastalıklara da yol açan genleri 'düzeltmenize' yardım eder. Nasıl mı?

* Vücudunuz; kanser ve kalp krizi gibi bazı sorunları halletmesi için yardım gerektiğinde, kök hücreleri kullanır. Kök hücrelerinizde kromozomlarınız vardır. Kromozomların içinde de genleriniz...

* Kromozomların ucunda 'telomer' adı verilen maddeler bulunur. Bunlar, ayakkabı bağcıklarının ucundaki küçük plastik parçalarına benzer. Kök hücre bölündükçe telomerler kısalır. Tıpkı bağcık uçlarındaki plastiğin zamanla aşınıp kopması gibi...

* Sağlıklı yaşam; 'telomerase' adı verilen bir enzimin üretilmesini sağlar. Bu enzim de aşınan telomerleri onarır. Telomerleri sağlıklı tuttuğunuz sürece, genlerinizin fonksiyonunu da değiştirebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA