Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Karın kasları güçlü olmalı

Seksi karın kasları veya eğilmeden baktığınızda ayakkabılarınızı görmek istiyorsanız; mekik hareketi size yardımcı olur. Fakat amacınız heykel gibi görünen bir gövdeye ulaşmak ise; vücudunuzun üst kısmını çalıştırmalısınız. Yapılan bir araştırma; 'izometrik' omuz uzatma egzersizinin, gövdenizi çalıştıran en iyi egzersiz olduğunu ortaya çıkardı...

BOYNUNUZA DİKKAT
Peki bu egzersiz nasıl yapılır?

* Sırtınızı duvara yaslayarak ayakta durun. Kollarınız ise yanınızda olsun. Bir avucunuzu duvara dayayarak, duvarı itin. Bu sırada kolunuz düz dursun. Birkaç saniye tutun, sonra kolunuzu rahatlatın ve hareketi tekrar edin.

*
Ardından, klasik haline gelen mekik ve yarım mekik hareketini yapın. Bu egzersizleri dikkatli ve doğru yapmaya özen gösterin. Kalkarken boynunuza ve başınıza baskı yapmayın, asılmayın.

* Mekik sırasında ayaklarınızı rahat bırakın. Ayaklarınızı biri tutarsa hareket kolaylaşır ve karın kaslarınızı tembelleştirir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA