Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PROF. DR. MEHMET ÖZ

Öğle yemeğinden sonra 'ayık' kalın

Öğleden sonra ağırlığını yenin! Bilim adamları buna 'yemek sonrası çöküntüsü' ya da 'ikinci uyku kapısı' diyor... Sizse bunu, günün tam ortasında klavyenin üstüne yüzünüzü koyma olarak tanımlayabilirsiniz. Her nasıl tanımlarsanız tanımlayın, öğleden sonra üstünüze çöken ağırlıktan kurtulmak çok kolay değildir...

Tam tahıllı gıdalar tüketin
* Bazı araştırmalar öğleden sonra bir ile dört arasında enerjimizin düştüğünü gösteriyor. Allah'tan, aşağıdaki stratejileri uygulayarak bu durumun önüne geçmek (ya da en azından azaltmak) mümkün.
* Her öğününüze dikkat edin. Öğleden sonra göz kapaklarınızın kapanmasından sadece öğle yemeğinizi sorumlu tutamazsınız (Öğleden sonra ağırlığı, öğle yemeği yemeyenleri bile vurabilir).
* Enerji seviyenizi, tüm gün boyunca yedikleriniz ya da yemedikleriniz belirler. Şeker, şurup katkılı ve yüzde 100 tam tahıl içermeyen hiçbir besini yememeye çalışın. Bu beslenme düzeni kan şekerinizi sabit, sizi de daha ayık tutar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA