Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Çarptı kaçtı yok artık

Özellikle şehirler arası yollarda en korktuğum şeydir, yola aniden bir hayvanın fırlaması. O hızla direksiyonu kırsan kendin taklaya geleceksin, çarpsan hayvancık telef olacak. Yollarda gördüğümüz kazaya kurban gitmiş hayvanların görüntüsü ayrıca vicdan paralayıcıdır.

369 LİRA CEZA ÖDENECEK
Türk insanı, söz konusu insan canı olduğunda bile yeterli duyarlılığı göstermezken, çarptıkları hayvanı hiç umursamaz, öylece yolun ortasında bırakır ki, ölmediyse de arkadan gelecek araçların altında pestili çıksın. "Amaaan şimdi kim uğraşacak?" diyenler çoğunluktadır. İşte şimdi bu vicdan yoksunları için yeni bir yasa oluşturuldu. Bir kere istemeden de olsa canına kastetttiğin hayvanı ortada bırakırsan 369 lira cezayı yiyeceksin. Merhametin yok ama en azından cebinden çıkacak parayı düşünüyorsun diyelim; bu konuda da trafik sigortan devreye girecek ve hayvanın veteriner masrafları bu yolla karşılanacak. Kanun namına küçük, 'hayvanlık' adına büyük bir adım!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA