Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Makam arkadaşlarım

Gece uyku bastırıp da makama çekilme saati geldiğinde; arkadaşlarla buluşacağım için seviniyorum!
Canım roman kahramanlarım.
Eğer o sıralar elimden bırakamayacağım kadar sürükleyici bir kitap yoksa, genelde üç beş kitabı aynı anda okuyorum. Çok karılı adamlar gibi kendi içimizde adil bir sistem kuruyoruz yani; bir gece birini alıyorum elime, bir gece diğerini! Hiçbirinin hatrı kalmıyor.
İşte bu aralar başucu nüfusum:
'Serenad' (Zülfü Livaneli): Zülfü Livaneli'nin okumadığım kitabı yok! Severim akıcı dilini, insanı yormayan yalın tarzını. Bize anlatmak için seçtiği hikayeleri de. Ama ilk kez bir kitabı elimde bildiğin sündü! 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Struma ve Mavi Alay trajedilerini temele oturtması tamam ama bu iki olayın üzerine kurduğu hikaye ve karakterleri sevemedim. Livaneli'nin de pek içine sinmemiş olacak ki; her zamanki gibi yazdıkları su gibi akıp gitmiyor. İte kaka yazılmış gibi, ite kaka okunuyor.

DAĞA ÇIKIŞ HİKAYELERİ
'Dağın Ardına Bakmak' (Bejan Matur): Bir zamanlar PKK adına dağa çıkan, şimdilerde çoğunluğu yurt dışında, hayatını yeniden kurmaya çalışan insanların, kendi ağızlarından yazdığı kısa 'dağa çıkış' hikayeleri. Yer yer fotoğraflar da kullanılmış. Aralarında "Değmezmiş" deyip pişman olan da var, "Yine olsun, yine çıkarım" diyen de... Enteresan bir çalışma... Okunmalı.

SKANDALLAR İLGİ ÇEKER
'Teyzem Latife' (M.Sadık Öke-Fatih Bayhan): Bu zamana kadar Uşşakizadeler, teyzeleri Latife'nin 2.5 yıllığına Atatürk'e hayatı zehir eden kadın olarak gösterilmesine karşı çıktılar, sitemlerini her fırsatta dile getirdiler. Bu yüzden içlerinden birini (Sadık Öke) sözcü tayin etmişler. Fatih Bayhan da, Öke'nin anlattıklarını röportaj formunda derlemiş. 'Latife Hanım' hakkında okuduğum onca kitaptan sonra, bu sonuncusu, kafamdaki imajı değiştirdi mi peki? Hayır! Aile adına üzgünüm ama, hatta 'pekişti' bile diyebilirim. Bu konudaki yorumum hâlâ aynı: "Atam da nur içinde yatsın ama gözünü çıkarmış hani!"
'Etiler Koğuşu 2' (Ö. Şuşoğlu, E. Erdinç): Şöyle bir karıştırmalık, bir nevi dedikodu kitabı...
Kim, nerede, ne yapmış, nasıl yapmış, nasıl yakalanmış, sonra neler olmuş? Şöhretli isimlerin uyuşturucu ve seks skandalları, dünyanın neresinde olursa olsun ilgi çeker. Bizde de durum değişmiyor işte.
'Şairin Romanı' (Murathan Mungan): 20'nci sayfada boğazıma yapışmış bir el hissiyle ayrıldık kendisiyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA