Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Takvim değişmesi işin bahanesi

Nasıl? "Yılbaşında ne yapıyorsun?" soruları iyice hız kazandı mı?
Ama siz bu sorulara yüzünüzü ekşitip "Aman ya, hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden, zaten bu yılbaşı kutlamaları birer saçmalık" diye cevap veriyorsunuz, değil mi?
Tamam, anladık; hiçbirimiz o akşamı önemsemiyoruz, özel anlamlar yüklemiyoruz, zoraki kutlamalara katılmaktan nefret ediyoruz, takmıyoruz, umursamıyoruz ve bizler sürüden ayrı takılmayı seven özel bir güruhuz!
Hepimiz birbirimizi anladık, yeter, uzatmanın bir manası yok.
Ayrıca istediğimizi düşünelim, söyleyelim, atalım tutalım, 31 Aralık sabahı program yapan, yapmayan herkesin içinde bir kıpırtı olacak işte... Hâlâ neyi konuşuyoruz?

YAŞLANMANIN NESİ GÜZEL?
Sanki ilk kez başımıza gelecek! Her sene aynı tavrı takınıp sonra o gün geldiğinde sokaklarda çerez kuyruğuna giriyor, saat gece yarısını vurduğunda kafamıza geçirmek üzere kırmızı don arıyoruz.
Tamam, şahsen benim için de tarihin değişiyor olmasının hiç ama hiçbir önemi yok. Ha 22 Mayıs'tan 23 Mayıs'a geçmişiz, ha 31 Aralık'tan 1 Ocak'a...
Efendim sadece aygün değil önemli olan, sene de değişiyor derseniz; o da benim işime gelmiyor zaten.
Yaşlanmanın nesi güzel ki?
Bir kere 'Her yaşın ayrı bir güzelliği var' sözüne inanmayanlardanım ben.
'Güzel yaşlanmak' deyiminin de bir teselli olduğunu düşünüyorum.
Elden ayaktan düşmenin, kırışıp buruşmanın, türlü türlü hastalıklarla boğuşmanın, diriliği yitirmenin nesi güzel olabilir ki?

EĞLENCESİ İÇİN SEVELİM
Yüzünü gerdirecek, memişlerini toparlatacak, yağlarını aldıracak, yılda iki kez detoks kamplarına katılacak paran varsa, o zaman güzel güzel 'yaş alırsın' tabii... Ama yaşlanmazsın!
Neyse işte uzatmayalım; şu yılbaşı kutlamaları meselelerini fazla büyütmeden o geceyi sadece 'eğlenmeye bahane olduğu' gerekçesiyle sevelim.
Mesela ben en çok, uzun zamandır görmediklerimi birarada göreceğim için acayip sevinçliyim.
Alaçatı'ya akın edecek güruhun içinde onlar da var çünkü.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA