Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Dik dur başını eğme mutlu ol

Ruh halimizin, bedenimizin duruşuyla bire bir ilgisi var, sevgili okurlar.
Nasıl ki düşüncelerimiz, davranışlarımızı ve ruh halimizi belirliyorsa; oturuşumuz, omuzlarımızın pozisyonu, yürüyüşümüz ve mimiklerimiz de ruh halimizde esaslı bir rol oynuyormuş.
Kitapçıda gezerken önüme çıkan, yeşil kapağına tav olup sonradan altını çizmek suretiyle daldığım kitap 'Farkındalık/ Çılgın Bir Dünyada Huzur Bulmak İçin Pratik Rehber'de okudum. Pegasus Yayınları'ndan çıkan kitabı, Mark Williams ve Danny Penman yazmış.

DENEYDEN ÇIKAN SONUÇ
'Üşenmeyin, bir dakika omuzlarınız eğik oturun ve ruh halinize neler yaptığını görün' diye yazıyor kitapta.
Sonra da Almanya'daki Ruhr Üniversitesi'nde yapılan bir deney anlatılıyor.
Deneyde, bir grup katılımcının dudaklarının arasına kalem koyuyorlar, böylece dudaklarını büzmek zorunda kalıyorlar. Diğer grubun ise dişlerinin arasına kalem koyuyorlar. Onlar da kalemi dişlerinin arasında gülümseyerek tutuyor. Her iki gruba da aynı çizgi film izletiliyor.
Sonuç: Dişlerinin arasında gülümseyerek kalemi tutanlar, dudaklarını büzerek izleyenlerden daha çok eğleniyor ve çizgi filmi daha komik buluyorlar. Yani zorla da olsa gülümsemek kişinin psikolojisini olumlu yönde etkiliyor. Hatta gülümseyen biri, çevresindekilerde de aynı pozitif etkiyi yaratıp onların da gülümsemesini sağlıyor. O zaman ne yapıyoruz? Bol bol gülümsüyoruz, dik duruyoruz, başımızı öne eğmiyor ve dudaklarımızı büzüştürmüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA