Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İzni anladık da ‘Detone oldu’ ne?

İşte yine kafamda deli sorularla karşınızdayım. Söz yazarı, besteci, unutulmaz şarkıların kadını Şehrazat, yapımcı Acun Ilıcalı'ya dava açmış. Haber öyle... Dava sebebi de; Acun'un yapımcılığını üstlendiği şarkı yarışmalarında, Şehrazat şarkılarını izinsiz kullanmasıymış. Çok şaşırdım doğrusu. Acun ve ekibinin, böyle önemli bir konuyu atlaması imkansız. Telif hakları, müzik sektörümüzün geleceği ve sanatçıların verimliliği adına, son derece önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu.

TAZMİNAT TALEP ETTİ
Eğer eserleri izinsiz kullanıldıysa, Şehrazat sonuna kadar haklı. Fakat benim kafamı Şehrazat'ın avukatı Sadettin Dayıoğlu'nun yaptığı açıklama kurcaladı. "Yarışmacılar şarkıyı, detone olarak, müvekkilimin arzu etmediği şekilde seslendirmiştir. Bu da müvekkilimi derinden üzmüştür" diyor avukat ve 5 bin TL maddi, 10 bin TL manevi tazminat talep ediyor Acun Ilıcalı'dan. Yahu yarışmacı detone olduysa, yapımcının suçu ne? Adı üstünde, bunlar yarışma. Şarkının izni alındıktan sonra gerisine karışmak mümkün mü? Ajda sahnede şarkımı söylerken detone oldu (O da insan, neden olmasın?) diye, Ajda Pekkan'a dava açılabilir mi? Ya da herhangi bir sanatçıya... Kaldı ki, bu çocuklar amatör yarışmacılar. 'Şarkılarım izinsiz kullanıldı' başka, 'Söylerken detone oldular, moralim çok bozuldu' bambaşka bir kafa. Kusura bakmasınlar ama anlayamadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA