Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Harika bir kitap: ‘Eski Sevgili’

İnce bir kitap; kapağında kahverengi bir ağaç, gövdesinde içinden ok geçen bir kalp... Sarı fonda, arkasını dönük sarılmış bir çift uzaklara bakıyor. Kocaman beyaz puntolarla 'Eski Sevgili' yazıyor. Sanatçı M. Kutlukhan Perker'in çizdiği, karikatürist Erhan Tatlıdilli'nin yazdığı, Penguen dergisinde yayınlanmış öykü serisi 'Eski Sevgili'nin kitap hali. Hemen elime aldım kitabı, sonra da evime. Akşam kahvemi koyup kanepeye uzandım ve karlara baka baka oracıkta okuyup bitirdim.
Ne anlatıyor kitap? Ayrıldığı sevgilisi 'Sıla'yı unutamayan 'Ekrem'in yaşadıklarını... Hem komik, hem de okuru kendisiyle yüzleştiren bir hikaye bu. Sevgilisinden kısa süre önce ayrılmış biri olarak söylemek isterim ki; ilaç gibi geliyor, gönül tellerinizin pasını alıyor.
Baktığın her yerde onu görürsün ya hani, sürekli takip edersin, aklını onunla bozar, anılarda gider gelir, nerede hata yaptığını düşünür, keşke ve eğer boncuklarından kolyeler yapar boynuna asarsın ya... Sonra yorulur, görmezden geldiklerinle yüzleşir, esasen sevgiliye ait birçok şeyi hayal dünyanla yarattığını fark edersin.
'Bir insanı unutmanın en iyi yolu, onu bir esere dönüştürmektir' diyen 'Eski Sevgili'yi alın. Hele ki acınızın dumanı tütüyorsa koşup şimdi alın. Kitap, Destek Yayınları'ndan çıkmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA