Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kedileri içeri alanları protesto eden zihniyet!

Elbette herkesin zevki, tavrı, duruşu, kuralları, duvarları, takıntıları aynı değil. Fakat söz konusu vicdan ve merhamet olunca, köşeler aşağı yukarı belli değil mi? Mesela ortalığı kar basmış, dışarısı buz gibiyken, koca koca insanlar beresiz, eldivensiz, montsuz şuradan şuraya gidemezken; küçücük kedileri ve köpekleri mağazanın içine alıp battaniyelere saranlar nasıl günahkar ve suçlu sayılabiliyor? Bunu açıklayabilecek bir mantık ya da vicdan var mı? Varsa ben kendilerini tanımıyorum ve insandan saymıyorum!

NE MODELSİNİZ SİZ?
Twitter'ın Trending Topics (TT) listesinde #oyshodanalışverişyapmıyoruz başlığını bir numarada görünce, 'Yahu ne oluyor!' merakıyla yazılanlara baktım. İç giyim, ev kıyafetleri ve pijamalar satan bir marka Oysho. Dedim, bu sefer de mi soyunma kabininde gizli kamera sapıklığı ile karşı karşıyayız? Hiç alakası yok.
Neymiş, Oysho mağazası karda dışarıda kalan kedileri içeri alıp battaniyelere sarmış. Bir kısım çok bilen, über ahlaklı, mega imanlı zatlar da Oysho'yu protesto ediyor; 'Kedinin girdiği mağazadan alışveriş yapmayız' gibisine.
Yahu siz ne model insanlarsınız? Bir kere sorun bakalım kendinize, 'Evimde sıcak sıcak otururken dışarıdaki kedilerin köpeklerin soğuktan donmasına, aç kalmasına nasıl razı olabiliyorum? Benim ne sorunum var?' diye... Ne sorununuz olduğunu bilemiyorum ama büyük bir sorununuz olduğu net. Bir psikoloğa falan görünün acilen.
Lafa gelince Allah'tan korkar, dualar eder, Allah'a sığınırsınız. Bu mu inancınız? Vicdanınızın içi boşalmış, farkında mısınız? Bu dünya sadece bize mi ait? Beraber yaşadığımız hayvanları, doğayı korumak bizim görevimiz değil mi?
Böyleleriyle aynı havayı solumaya utanıyorum ve dolu dolu nefret duyuyorum. Siz yapmayın alışveriş, istemez. Siz zaten hiçbir şey yapmayın şu hayatta.
İlk işim Oysho'ya gidip alışveriş yapmak olacak. İnadına insanlık, inadına sevgi, inadına kalp yolu diyen herkes candır ve desteği hak eder. Birçok AVM de sokak hayvanlarını içeri aldı, onlara da helal olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA