Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Deniz Seki mutluluğa söz verdi

126 hafta... Romantik, kalbimize çivi gibi çakılan şarkıların kadını, güzeller güzeli Deniz Seki; cezaevinde yatalı tam 126 hafta oldu.
Günler geçti ve Deniz Seki, 25 gün sonra özgürlüğüne kavuşacak.
O ki çok büyük bir sınav verdi, o ki en büyük bedeli ödedi... Şimdi ikinci hayatına başlamaya, yepyeni bir Deniz'i yaşamaya hazırlanıyor. Güneş, dostları, ailesi, hayranları heyecanla onu bekliyor.
Dün gece cep telefonuma bir fotoğraf geldi. Deniz Seki'nin 15 Mayıs'ta ön siparişe açılacak kitabı 'Mutluluğa Söz Verdim'in kapağı.
Pembe kapakta adının arkasına yüzünü gizlemiş Deniz'e uzun uzun baktım.
O yüz, o kırılgan ve duygu dolu kalp Deniz Seki adının arkasında nasıl da çaresiz kaldı...
Hadi biz şimdi kitaptan söz edelim.
Deniz bu kitabı ağlaya ağlaya yazmış. Yanıp yanıp küllerinden doğuşunu, en derinlerinde bulduğu hazineleri, güneşi görüşünü, insanın kendi içindeki mucizelerle tanışmasının öyküsünü, hayallerini, umutlarını ve aşkını yazmış Deniz...
Ve demiş ki; 'Mutluluğa söz verdim çünkü mutlu olmanın doğuştan gelen hakkım olduğunu ancak anladım da ondan...
Ve mutluluğa söz verdim çünkü ağlayarak dünyaya geldim. Hem sevdim, hem sevildim. Hep sevdim, hep sevildim. Hem yazdım, hem söyledim.
Hem jazz'dım, hem tökezledim.
Ama geçti...
Artık umut ektim koca sevgi ağacım için. Ve bu bahar, her bahar, hep baharlara uyanacağım sabahlara da sözümdür mutluluğa verdiğim bu söz. Yakında doğacak olan güneşimin her sabahına, gecemi aydınlatacak yıldızlara da sözümdür....
Kusura bakmasın hüsran, biletini kestim gönderdim.' Yaşa Deniz! Harikasın! Hepimizin başına 'kötü', 'üzücü' diye adlandırdığımız şeyler geliyor. Kimilerimizin imtihanı diğerlerinden daha büyük elbette.
Ama günün sonunda yaşadıklarımızdan yepyeni bir ben çıkartmamız, umuda, hayallerimize, mutluluğa dört elle sarılmamız, üretmemiz, hayatı daha çok sevmemiz, büyümemiz, ışıklar saçmamız 'o sebebe' inanmamızı sağlıyor.
Deniz'in kabullenişi, öğrenişi ve mutluluğa söz verişi onu sevenlere, takip edenlere de ilham verecek.
Seni çok özledik, dört gözle ışıklar saçmanı bekliyoruz Deniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA