Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Köpeğin canı 1097 lira!

Olmaz! Bu cezalarla bir halt çözülmez! Başımıza gelecekler engellenemez!
Antalya'da bomboş yerde, otomobilini yol kenarındaki köpeklerin üzerine göz göre göre süren, sonra tekrar direksiyonu sağa-sola kırarak bir köpeğin başını ezerek ölümüne sebep olan Erhan Kozan'ın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre aldığı ceza: 1097 lira para cezası.
Hepsi bu!
Geçen hafta da yazmıştım. Sahipsiz sokak köpeklerini öldürmenin, canlarını acıtmanın, onlara zalimlik yapmanın kanunda cezası yok! Köpeğin ancak sahibi varsa canı var.
Sokak hayvanlarını kes biç, kafasını ez, ceza almazsın. Hadi olay basına düştü ve kıyametler koptuysa, en fazla 1097 lira ödersin işte.
Zaten Antalya'daki olayda da 'trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan' işlem yapılmıştı. Olmayan trafiğin, gerekmeyen güvenliği için. Bu kadar gürültü kopmasa bu cezayı alamazdı.
Tabii 1097 lira cezaysa... Sorarım size bir can almanın bedeli 1097 lira mıdır? Ya da kaç liradır?
Hayvanları Koruma Kanunu acilen düzenlenmeli, sahipli ve sokak hayvanı olmaksızın hepsini korumalı ve onlara zarar verenlere ağır bedeller ödetilmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA