Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu kötülüğün kökünü kurutalım artık!

Bildiğim tüm belaları okumaktan, Allah'a havale etmekten, küfürleri sıralamaktan, bu pisliklerle, sapıklarla aynı havayı soluduğuma pişmanlık duymaktan bıktım.
Tahammülüm de kalmadı artık çocukların, kadınların, hayvanların gördüğü zulümlere...
Zalimlere, hainlere, kötü kalplere, kendinden güçsüzü soluk bile almadan katledenlere tahammülüm kalmadı. Bir sürü vicdan sahibi insanda bıçak kemiğe dayandı. Nefret fışkırır oldu kalbimizden...

DAĞ BAŞI MI!
Küçücük bir köpeğin patilerini ve kuyruğunu kesiyorlar; kurtarılamıyor, ölüyor. O fotoğraftaki masum ve üzgün gözlerine bakarken ağla ağla içimiz çıkıyor. Bunlar nasıl bir tür insan oluyorlar? Bunlar ne yiyip ne içiyorlar? Nasıl uyuyorlar? Bilemiyorum.
Sonra bir video düşüyor sosyal medyaya; bir adam ve oğulları, Kuşadası'nda sokak köpeklerinden rahatsız olup eline tüfek alıp köpekleri öldürüyor.
Otomobilin plakası belli:
09 BM 459
Bu ruh hastası adamlar; ellerinde tüfek, köpeklerin havlamasından rahatsız oldular diye sokaklara dökülüp ateş ediyor, edebiliyorlar.
Çünkü dağ başında yaşıyorlar. Çünkü vicdansızlar.
Çünkü kimse onlara canlıları keyiflerine göre öldürüp yaralayamayacaklarını anlatmamış.
Yarın bir gün komşunun çocuğu ağlıyor diye de tetiği çeker mi, çeker bunlar. Ha köpeğe ha çocuğa. İkisi de aynı kanaldan çıkan vahşet değil midir?

SESSIZ KALMAYIN
Eh hâlâ hayvan hakları konusunda bir gram ilerleyemedik de. Bir köpeği vursan ya da zehirlesen ya da üzerinden otomobille geçsen, diri diri kessen, orasını burasını kırsan, ağaçtan sallandırsan cezası yok, cezası! En fazla üç kuruş para öder, salına salına evine gidersin.
Zannediyorlar ki bu dünya sadece insanların hunharca kullanması için var. Zannediyorlar ki, hayvanların da, bitkilerin de, ağaçların da, denizlerin de değil bu dünya...
Korkuyorum, çıldırıyorum, perişan oluyorum, lanet ediyorum bu haberleri duydukça. Umutsuzlanıyorum...
Oysa umuttur ihtiyacımız olan...
Bir kötülük de cezasız kalmasın be! Bir kötülüğün de kökünü kurutalım! Peki ne olacak?
Daha kaç canlı katledilecek?
Bu duruma daha ne kadar susulacak? Hayvanlara eziyet, ne zaman Ceza Kanunu kapsamına alınacak? Bu kadar mı önemsizler? Bu kadar mı önemlisiniz siz ve her birinizin kendinize ait krallığı?
Göstermelik ve günü kurtarma amaçlı verilen tepkilerden de bıktım artık.
Hadi yeter, şu yasa çıksın.
O da yetmez, okullarda çocuklara hayvan ve doğa sevgisi öğretilsin. Hayvan haklarını bilmeyen çocuk kalmasın. İsyan etmekten başka eylemlerimiz olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA