Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Uğurlu'nun kahramanı neden Tayyip Erdoğan?

Efsane yazar Marcel Proust'un fikir babası olduğu, Taraf gazetesindeki '20 Soru' adlı bölümünün müdavimlerindenim... Sorular zekice ve bu sorulara bazen çok şık yanıtlar geliyor. Tıpkı dün bu bölümün konuğu olan Ahmet Uğurlu örneğinde olduğu gibi... Usta oyuncu, "Ne sizi heyecanlandırır?" sorusuna "Karım" yanıtını vermiş. "Heyecanınızı ne öldürür?" sorusuna da aynı yanıtı vermiş. Ben en çok "Kendiniz olmasaydınız kim olurdunuz?" sorusuna verilen "Karımın bir görüşte aşık olacağı başka bir adam olabilir" yanıtına bayıldım.

AHMET ALTAN DA KAHRAMANI
Gelelim başlığa çıkardığım soruya... Uğurlu, "Kahramanınız kim?" sorusuna "Her yıl değişiyor. Bu yıl Tayyip Erdoğan ve Ahmet Altan" yanıtını vermiş. Bu yanıtın gerekçelerini merak ettim ve Uğurlu'yu aradım. Söz şimdi Uğurlu'da: "Türkiye'de hem siyasi hem de kültürel anlamda büyük bir değişim yaşanıyor ve ben de bu değişime ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bu değişimin kahramanları olarak da şu an için Tayyip Erdoğan ve Ahmet Altan'ı görüyorum. Bazıları 'Bu değişimi yapmalarının başka amaçları var. Amaç demokrasiyi getirmek değil' diyor. Ben amaçları farklı da olsa bu değişime ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Önce bu değişimi destekleyelim. Çünkü demokrasi adına güzel bir değişim sürecine girildi. Eğer amacın farklı olduğu ortaya çıkarsa, o zaman onlarla da mücadele ederiz. Sözlerim belli partilere karşı siyasi yakınlık ya da uzaklık olarak algılanmasın." Durum budur yani!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA