Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şahan Gökbakar'ın zor kararı

Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik 4'ü çekmeli mi çekmemeli mi?
Evet, 'Recep İvedik' serisi altın yumurtlayan tavuk misali... Son üç yılda en çok bu seri izlendi. 'Recep İvedik 2', tüm zamanların en çok izlenen yerli filmi oldu. Şahan, serinin dördüncü filmini çekse ona kimse 'Sen ne yapıyorsun?' demez, bu filmden büyük bir gişe hasılatı elde eder ama kendisini fazlasıyla tekrarlamış olur. Sadece 'Recep İvedik' olarak anılmaya devam eder ve en kötüsü de Recep İvedik karakteri üzerine iyice yapışır. 'Recep İvedik 3'ün seyirci sayısının (3 milyon 323 bin) serinin diğer filmlere göre (Recep İvedik: 4 milyon 301 bin, Recep İvedik 2: 4 milyon 333 bin) düşük olması da Şahan için bir uyarı aslında. Arada yaklaşık 1 milyon izleyici gibi büyük fark var. Şahan, bu 1 milyonluk fark için 'Recep İvedik 4'ün Turkcell Sinema Günleri'nden fazla yararlanamamasını gerekçe gösterebilir ama tek neden bu olamaz.
İzleyicilerin son üç yıldır üst üste 'Recep İvedik' filmi izleyerek belli bir doygunluğa ulaştığını düşünüyorum.
Bence Şahan, Recep İvedik karakterini en azından bir sene dinlendirmeli ve araya başka bir proje koymalı. Dünya sinema tarihine baktığınızda da her yıl aynı seride rol alan oyuncu örneğine az rastlarsınız, mutlaka araya başka projeler konur. Ben Şahan'ın yeni bir karakter, hatta yeni bir seri yaratma konusunda zorlanacağını düşünmüyorum. 'Dikkat Şahan Çıkabilir' programında bile uyarlanacak birçok matrak karakter var. Mesela benim aklıma ilk 'Beyini Aldıran Adam' (Yüzde 99'unu) ya da 'Kurtlar Vadisi'ni ti'ye alan skeçlerdeki psikopat da olabilir. En mantıklısı ise Şahan'ın aynı filmde birkaç yeni karakteri birden canlandırması.
Şahan'ın yeni bir filmle risk alacağını da düşünmüyorum. Onun zaten 3 milyon gibi kemikleşmiş bir izleyicisi var.
Aslına bakarsanız Şahan'ın bir oyuncu olarak da değişime ihtiyacı var. Bu konuda dünya starlarını kendine örnek almalı, farklı filmlerde, küçük rollerde (dramatik bir karakter mesela) sürprizlere imza atmalı. Bu film illa popüler bir yapım olmak zorunda değil, marjinal, bağımsız bir film daha şık durur. Özetle Şahan, değişiklik adına mutlaka bir şeyler yapmalı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA