Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Üç saat 15 dakika dizi olur mu?

Her türlü reyting taktiğini deneyen, dört dakika kelepçeli yatak fantezisi bile yayınlayan 'Kavak Yelleri'nin, 'Kızım Nerede?' dizisiyle baş edemeyeceği ortaya çıkınca; Kanal D radikal kararlar aldı... 'Kavak Yelleri' artık cumartesi ekrana gelecek. 'Kavak Yelleri'nin yerine ise 'Hanımın Çiftliği' yayınlanacak, 'Beyaz Show' da 23.15'e alınacak. Kanal D, akışlarda 20.00'de başlayan 'Hanımın Çiftliği' için (tekrar bölümü) ibaresi koymamış. Bu küçük şaşırtmacadan bile reyting kapmanın peşine düşmek acıklı bir durum. Ne var yani, efendi gibi 'Saat 20.00'de tekrar yayınlıyoruz' deseler? Asıl ilginç olan ise 'Hanımın Çiftliği'nin tekrar bölümüyle birlikte akışlarda tam üç saat 15 dakikalık zaman diliminde yer alması... Bence bu bir dünya rekoru! Televizyon kanallarının akışlarındaki saat değişlikliği taktiği artık rutin, şaşırmaya gerek yok. Fakat son dönemde TV kanallarının sürekli dizilerin tekrar bölümlerini yayınlaması tartışılmalı... Dizilerin tekrar bölümleri de iyi reyting aldığı için; kanallar, bu işten büyük kâr elde ediyorlar ama izleyicilerin de 'tekrar manyağı' olduğu kesin! Bu konuda birçok okurdan tepki mailleri alıyorum. Dizi sürelerinin uzunluğunun çok tepki çektiği bir dönemde, bir dizinin akışlarda üç saat 15 dakika gösterilmesinden bence oyuncular da ders çıkarmalı. Boşuna RTÜK'ü protesto ediyorlar. Bu işin asıl sorumlusu kanal yönetimleri ve düşük reklam gelirleri...

PT2'DE BÜYÜK SAVAŞ
Peki, cuma günü reytinglerde ne sonuç çıkar? Vallahi 'Muhteşem Yüzyıl'ın tekrarı, 'Hanımın Çiftliği'nin tekrarını yer, 'Gönülçelen'e de darbe vurur. 'Türk Malı'nın yeni bölümü, 'Hanımın Çiftliği'nin PT2'ye (TV'de 22.00-00.00 saatleri arası) sarkan bölümü, 'Beyaz Show'un öne alınması, STAR TV'nin de 'Geniş Aile'yi tekrar bölümüyle birlikte üç saat yayınlaması vs... Asıl büyük rekabet 22.00'den sonra yaşanacak. 'Türk Malı'nda kan kaybı devam ediyor, 'Kızım Nerede?' yi geçemez. 'Hanımın Çiftliği' ise birinci olur ama reyting kaybeder. İlk iki bölümde PT2'de büyük başarı elde eden 'Kızım Nerede'nin üçüncü bölümünün yılbaşına denk geldiği için yayınlanmaması dezavantaj oldu. Ancak bu dizinin senaryosu çok sağlam. Eğer 'Kızım Nerede?' diğer kanalların büyük taktik değişikliklerine rağmen bu akşam da ikinci olursa, rekabet daha da kızışacak. Bu diziyi birkaç bölüm sonra PT1'de (20.00-22.00) görürseniz, hiç şaşırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA