Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ben özür diliyorum; Kavaf ve Ahmet Hakan da dilesin!

Aslında benim özür dilememe çok da gerek yok, sadece pişmanlığımı paylaşmak istiyorum. Halit Ergenç'in 'Muhteşem Yüzyıl'da 'Kanuni Sultan Süleyman'ı başarıyla canlandırıp canlandıramayacağı konusunda kafamdaki soru işaretlerini paylaşmıştım. Venedik Elçisi Bartelemeo Contari'nin Kanuni tasvirinden yola çıkarak Ergenç'i dizinin fragmanında aşırı öfkeli bulduğumu belirtmiştim.

FRAGMAN BELİRLEMEZ
Bu pişmanlık duygusuna aslında Ahmet Hakan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' ve Halit Ergenç ile ilgili nefret dolu yazısında sonra kapıldım. Çok ilginç ama Ahmet Hakan dizinin izlenmesinden bile korkuyordu. "Acaba benim de Ahmet Hakan örneğinde olduğu gibi Ergenç'e karşı bir önyargım var mı?" diye çok düşündüm. Vicdanen rahatım ama bundan sonra yazının şehvetine kapılıp gündemin önüne geçmek adına erken yorumlar da bulunmayacağım. Bundan sonra bir film ya da dizi hakkında sadece fragmandan yola çıkarak yorum yapmayacağım. Çünkü Halit Ergenç'in performansı muhteşemdi. Dizi de her açıdan Türkiye standartlarının üstündeydi. Ahmet Hakan'a da tavsiyem; önce Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu ile birlikte dizinin setini gezmesi, sonra da benim gibi bir daha fragmandan yorum yapmama kararı alması ve en sonunda da Ergenç'e olan önyargısı yüzünden özür dilemesi...

ERGENÇ'TEN NEFRET ETMEK!
Çünkü Hakan, bunu hep yapıyor. 'Nefes' filminde de yaptı! Ergenç'e daha önceki yazılarında da hep aşağılayıcı yorumlarda bulunmuştu. Daha da vahimi Ergenç'in fiziksel özelliklerini tiye almıştı. Asıl özür dilemesi gereken ise fragmanını bile izlemeden dizide 'harem' vurgusunu eleştiren Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf... Peki, Osmanlı İmparatorluğu'nun karalandığına, Kanuni Sultan Süleyman'ın da şehvet düşkünü olarak yansıtıldığına inanıp RTÜK'e şikayette bulunan 5 bin kişiye ne demeli? Dizi bu konuları çok hassas geçti, eleştirilecek hiçbir tarafı yok! Bence diziyi RTÜK'e şikayet edenlere; Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı başkanlığında bir ekip kurulup acilen tarih dersi verilmeli. 'Muhteşem Yüzyıl', resmi tarihle beyni yıkanmış kitlelerin ezberini bozacak olması açısından da önemli. Bu konuya da daha sonra değineceğim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA