Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tecavüzcünün protestoya katılması

Geçtiğimiz yıl Siirt'te yaşanan tecavüz olaylarını protesto eden Siirt Yoksullukla Mücadele Derneği'nin eski başkanı Mahfuz Talu, 17 yaşındaki bir kıza iki yıldan bu yana tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmış... Pişkinliğin bu kadarına ne denir acaba? Talu'nun ruh halini merak ediyorum? Neden o protestoya katılmış olabilir? Pişman olduğu için mi? Gerçekten pişman olsa, vicdan azabı duysa, polise gider miydi? Bir de yardımda bulunduğu ailenin kızına tecavüz ediyormuş! Gerçek hayatta Oscar'lık oynamak bu olsa gerek!

POLİSİN TAŞ ATMASI
İşte "Bu olay sadece Türkiye'de yaşanır" dedirten bir haber daha... Turgutluspor deplasmanına giden Göztepe taraftarlarını taşlayanlar arasında polisler de vardı. Ellerinde koca koca taşlar! Simon Kuper'in yeni kitabında bu olayı da yazacağına bahse girerim. Polisin rakip takımı taşlamasını holiganizmin zirvesi kabul edebiliriz. Hünkar Kasrı'nı da yaktılar... Kılıç Ali Paşa Camii'nde restorasyon, Haydarpaşa Garı'nda da tadilat sırasında yangın çıkmıştı. Restorasyon sırasında tarihi eserleri yok edilen kaç ülke var? Neslinin tükenme tehlikesinde olduğundan bahsediliyordu... En son 3 Aralık 2010'da Sarıkamış'ta görüntülendiğinde sanki yıllardır görmediğim bir dosta rastlamış kadar mutlu olmuştum. Tunceli'de son bir ayda üç vaşak öldürülmüş. Tamam, nesli tükenmekte olan bir hayvanı öldürmek sadece bize özgü değil... Ancak vaşakları öldürenlerin 5 bin 500 lira ceza ile serbest kalacak olması sadece Türkiye'ye özgü olabilir. Bir de en beceriksiz insanın bile tetiğe bastığında vurmasını sağlayan teknoloji harikası silahlarla hayvanları öldürüp buna spor diyorlar ya, ben asıl ona kafayı takıyorum. Ne sporu, katliam bu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA