Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Defne'nin ailesi, adli tıp raporunu beklemesin

Adli Tıp'ta görevli uzmanlar, art arda başka yer veya görevlere atanınca kurumda otopsi raporunu yorumlayacak bilirkişi kalmamış... Defne Joy Foster'ın otopsi raporu da bu yüzden 1,5 aydır açıklanamıyormuş...
İstanbul Adli Tıp Enstitüsü'nden Prof. Dr. Fatih Yavuz, Akşam gazetesine konuşmuş: "Fizik, Kimya ve Biyoloji dairelerinde çıkan sonuçlar işinin uzmanı tarafından en fazla 15 dakikada yorumlanır.
Eğer bir rapor bir aydan fazladır bekleniyorsa, o birimde sorun vardır.
Kimya İhtisas Dairesi'nin başkanı ile alkol birimindeki uzmanlar görevden alındı. Bunların yerine gelenler uzman olmadığı için muhtemelen sonuçlar uzun süredir çıkmıyor." İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka uzman ise şu çarpıcı iddiada bulundu: "Bu arkadaşlarımız taşrada bulunan temsilciliklere gönderiliyorlar.
Yerlerine de uzman olmayan kişiler atandı. Hatta onlara bir-iki haftalık bir eğitimle sertifika verildi."

OTOPSİ DIŞARDA YAPILSIN
Tıpkı ölümünde olduğu gibi Defne'nin soruşturmasında da büyük gariplikler var diye bin kere yazdım.
Yalan raporlar açıklandı, sustular. "Adli Tıp neden susuyor?" diye yazdıktan sonra basın açıklaması yapmak zorunda kaldılar.
Tüm Türkiye, Defne'nin raporunu bekliyor ama raporu yorumlayacak uzman yok! Polis, taksi şoförünün bile ifadesini almadı. Şaibesi bitmeyen Adli Tıp Kurumu, bu son yaşananlardan sonra iyice güven kaybetti.
Vallahi ben bu noktada İlker Yasin Solmaz'ın yerinde olsam, Defne'nin dokusu, kanı, saçı vs. artık otopsi için hangi örnekler gerekiyorsa yurt dışına gönderirdim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA