Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Taraftar yazar meselesi

Şike operasyonuyla ilgili yazılarımda Fenerbahçeli olduğum için meseleye duygusal yaklaştığımı düşünen okuyucularım olmuş. Beklediğim en klişe yaklaşım da buydu!
Aziz Yıldırım iktidarını en şanlı günlerinde bile eleştiren, kurduğu korku imparatorluğunun Fenerbahçe'ye karşı Anadolu takımlarında nefret duygusu oluşmasına neden olduğuna dikkat çeken yazılar da yazmıştım.
Her yazımız okunacak değil tabii ki, gözden kaçırmışlar!
Hâlbuki, şampiyonluk mücadelesinde son viraja girildiğinde ortaya atılan şaibelerden yola çıkarak "Kazanan belliyse, biz bu maçları neden izliyoruz" bile demişim.
Evet, taraftarlık duygusu en sağlam yazarları bile bazen çocuklaştırabilir ama asıl önemli olan, her yazının bir vicdanı ve namusunun olmasıdır.
Bir yazarın en büyük hatası da yazıya ihanet etmesidir.
Neydi benim yazılardaki vicdan meselesi? Ortada daha bir iddianame bile yokken, Federasyon'un 10 günde karar vermesinin sakıncalı olduğuydu.
Neyse ki, Mehmet Ali Aydınlar, tüm baskı ve manipülasyona rağmen "Delil ve belge yok. Bu durumda karar veremeyiz" demiş.
Muhtemelen diğer kulüp başkanlarının da desteğini alıp, sağlıklı karar verebilmek için zaman isteyecek.
Yazılarımdaki bir diğer mesaj ise çok klasikti: "Tüm sanıklar suçluluğu ispat edilinceye kadar suçsuzdur."
Şimdi bu hukuksal gerçeği yazanlar da 'Fenerbahçe sevgisi ağır bastı' diye eleştiriliyorlar.
İyi o zaman, dava da görülmesin, sadece gazete haberlerinden yola çıkarak karar verilsin!

ADALET DUYGUSU
Meseleye geniş açıdan bakmakta fayda var. Nasıl ki, bu şike soruşturmasında "Hiçbir şey çıkmasa bile Süper Lig'te bundan sonra kimse şike ve teşvik primine kolay kolay bulaşmaz" diye bir yargı oluştuysa...
Ortaya çıkan tüm belge ve ses kayıtlarına rağmen Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin hukuksal haklarının sonuna kadar savunulması, bu ülkede adalet sisteminin daha sağlıklı işlemesi adına önemli bir adımdır.
Aslında tüm bu polemikleri ortadan kaldırmak için bir filmi tekrar izlemekte fayda var.
Bu filmi şike soruşturmasını yürüten polisler, savcılar, hakimler ve Fenerbahçe'nin kaderinin belirleyecek olan Futbol Federasyon üyeleri de izlemeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA