Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sapkın dizilerin hakkından Meclis gelir

RTÜK Başkanı Davut Dursun'un; "Akıllı işaretlerin belirlenmesi, yayın kurumlarının kendi kriterlerine bırakılmayacak. Özel bir bilgisayar programı aracılığıyla yapılacak. Girilecek veriler; programın, dizinin veya filmin hangi akıllı işareti kapsadığını belirleyecek" sözünün kafaları karıştırdığından bahsetmiştim.

CEZA VERİLECEK
Çünkü Dursun'un CNN Türk'e yaptığı açıklamalardan sonra, basına yansıyan haberlerde; bu özel bilgisayar programı, yeni bir program olarak algılandı. Son dönemdeki tartışmalar da hep dizi içeriklerine yoğunlaştığı için, ister istemez bu bilgisayar programının, bir yapımın 23.00'ten önce ya da sonra yayınlanacağını nasıl belirleyeceği de kafaları karıştırdı.
Kafası karışan sadece ben değildim; başka yazarlar da bu noktaya değindi. Her neyse Dursun ile konuşma fırsatı buldum.
Özetle ortada yeni bir program olmadığını, akıllı işaretleri belirlemek için bugün bütün TV kanallarında kullanılan programdan yararlanıldığını söylüyor.
Dursun, 'akıllı işaretler'i yine kanalların belirleyeceğini ama yeni uygulamayla birlikte işaretleri yanlış kullananlara artık ceza verileceğini de belirtti.

TOP MECLİSTE
Bu da önemli bir adım ama yeterli değil. Asıl yapılması gereken; topluma şiddet ve çarpık ilişki pompalayan dizilerin içeriklerine müdahale edilmesi. Bu noktada Dursun aynen şu sözleri söyledi: "Benim de izleyici olarak dizilerde rahatsızlık duyduğum noktalar var ama RTÜK olarak yasalar bize ne emrediyorsa, onu yapmak zorundayız."
Benim bu sözden çıkardığım şu: Dizilerdeki toplumu yozlaştıran, sapkın içeriklere önlem almak için RTÜK yasasındaki bazı maddelerin değişmesi gerekiyor. Yani top mecliste...
Madem durum bu! Bundan sonra RTÜK yerine "Meclis uyuma, halkına sahip çık" diye yazarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA