Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Size sığınan kadına tecavüz etmek!

Bandırma'da 51 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Yüksel K., kendisine karşılık vermeyen 42 yaşındaki Mürvet Ç.'yi vücuduna kezzap dökerek hastanelik etmiş... Bacağı, kalçası kezzapla yanan zavallı kadın, "Kadınlar korkmasın, adalete sığınsınlar" demiş... Evet, bir de uğradığı şiddeti, işkenceyi, tecavüzü korkudan anlatamayanlar var... Haberlere devam... Samsun'da eşi tarafından terk edildikten sonra geçim sıkıntısı çeken iki çocuk annesi 39 yaşındaki N.K., sığındığı komşusunun tecavüzüne uğradı.

NE DESEK BOŞ, UTANIYORUM!
Eski bir olay, yeni tarafı ise neyse ki tecavüz edenin yaptığının yanına kâr kalmaması. Nurettin Metin Taştan, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış. Türkiye'de hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranı yüzde 35. Bu kadınların yüzde 49'u ise durumdan kimseye söz etmiyor. Bu trajedinin asıl bir de töre ve aldatma cinayetleri bölümü var. Benim dikkatinizi çekmek istediğim ise şiddet ve tecavüz vakalarındaki acımasızlık, hoyratlık... Adam üç çocuk sahibi, evli, 53 yaşında ve kendisine ilgi göstermedi diye bir kadına kezzap atabiliyor! Yani kendini haklı hissetmesine, deşifre olmayı göze almasına takıldım! Evet, bu, uzmanların çözeceği bir özgüven patlaması! Peki, insanlık namına yardım isteyen bir kadına tecavüz etmeye ne diyeceğiz? Ne desek boş! 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüz edenlere ödül gibi cezaların verildiği bir ülke burası! Bu ülkede erkek olduğuna bile utanıyor insan!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA