Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nedir Emre'nin Afrikalılar'la derdi?

Emre Belözoğlu, babası Ku Klux Klan üyesi mi de Afrikalılar'dan nefret ederek büyüdü? Ya da Türkiye'de beyazların işsiz kalmasının nedeninin, Afrikalı kaçak işçiler olduğunu mu düşünüyor?
Hakikaten merak ediyorum; nedir Emre'nin Afrikalılar'la alıp veremediği?
Gerçekten Afrikalılar'dan nefret etse, her golden sonra Yobo ve Sow'la sarmaş dolaş olmaz değil mi? Kaçar bir şekilde onlardan!
Emre'nin ırkçılıkla suçlandığı ikinci vukuatı bu!
Asıl ilginç olan ise hatasını itiraf etmesi! Etmese, ben TV kayıtlarından o küfrün net bir şekilde deşifre olacağına inanmıyorum. Zokora ile maç sonu sarılması delil gösterilir, "Her şey pozisyon icabı bir öfke patlamasıydı" denir ve olay kapanırdı.

LÜMPEN CAHİLLİĞİ
Emre'yi savunmak gibi bir derdim de yok. Ettiği küfrün cezası olması gerektiğine de inanıyorum. Ben sadece Emre'yi anlamaya çalışıyorum ve ırkçı olması için bir neden göremediğim için daha da çok hayret ediyorum.
Bence Emre'nin yaptığı lümpen cahilliği, filmlerden öğrenilmiş bir küfrün sanki çok büyük bir haltmış gibi gereksiz yere pratiğe dökülmesi...
Tıpkı Trabzonspor'un eski başkanı M. Ali Yılmaz'ın Kevin Campbell'a 'Yamyam' demesi gibi...
İnsan söylediğinin ne anlama geldiğini düşünmeli.
Ben Türkiye'de Afrikalılara karşı ırkçılık olduğuna inanmıyorum. Olsaydı bu ulus, 'Kunta Kinte'ye, 'Köle İsaura'ya ağlamazdı, İngiltere karşısında Kamerun'u tutmaz ve her dünya kupasında Brezilya'nın şampiyon olmasını istemezdi!
Ezilen halklarız ya, seviyoruz işte siyah rengi!
Aslında Emre de varoşların çocuğu, en çok o anlamalı siyah kardeşinin derdinden.

BEYAZ BERE IRKÇILIĞI
Asıl tehlike ne biliyor musunuz? Türkiye'de ırkçılığın ne anlama geldiğinin hâlâ bilinmemesi... Asıl ırkçılık Hrant Dink öldürüldükten birkaç gün sonra kafada beyaz bere maç izlemektir! Gariban Festus Okey'i öldürenlerden hesap sorulmaması için bürokratik zorluk çıkarmaktır! Yıllardır bu ulusu içten içe kemiren terörle birlikte hem Türkler'de, hem de Kürtler'de karşı tarafa karşı yükselen nefreti körüklemektir.
Hepsini geçtim; ırkçılığın anlamı bilinse, 'Negro' (İngilizce'de zenci demek) isimli büskivimiz olmazdı yahu!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA