Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müthiş film 'Can Dostum'un kitabı çıktı

Son günlerde izleyen herkesin dostlarına tavsiye ettiği, fısıltı gazetesiyle şöhreti hızla yayılan bir Fransız filmi var.
Adı 'Can Dostum' (Intouchables), hâlâ gösterimde. Notu kıt ünlü sinema sitesi imdb'den bile 10 üzerinden 8.5 alan 'Can Dostum' dünyada elde ettiği 37 milyon izleyici sayısıyla tüm zamanların en çok izlenen Fransız filmi unvanını elde etti.
Filmde, bir kazada felç olan zengin aristokrat Philippe ve hapisten yeni çıkmış genç siyahî göçmen bakıcısı Driss'in maceralarını anlatılıyor. Birbirlerine taban tabana zıt bu iki insanın birbirlerinden öğrenecek çok şeyi var!
Şimdi konuyu böyle kısaca özetleyince kulağa çok bildik geliyor ama bu film muhteşem hayat dersleriyle dolu!
İnsanoğlunun adeta ruhsal haritasını çıkarıyor, hayatın hep kötü gitmeyeceği konusunda size garanti veriyor, güldürüyor, hüzünlendiriyor ve ters köşeye yatıyor...

GERÇEK YAŞAM ÖYKÜSÜ
Yani 'Can Dostum'u mutlaka izleyin ve mutlaka bu filme esin kaynağı olan, aynı adla Turkuvaz Kitap'tan piyasaya çıkan kitabını da okuyun. Kitabın yazarı Philippe Pozzo di Borgo aslında kendi yaşam öyküsünü paylaşıyor okuyucularıyla. 1993 yılında yamaç paraşütü yaparken düşüp felç kalan Borgo, şu anda Fransa'da büyük bir şöhret.
Filmler kitapların özetidir, asıl hazine kitapta saklı; benden söylemesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA