Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayvan sevgisini öğreten film

İki insanın tanışıp evlenmesini, iki insanın aşık olmasını ve yaşlı bir evli çiftin ayrılmamasını sağlayan bir köpek düşünün...
Evet, sadece filmlerde olabilir böyle bir rastlantı ama anlatılan hayvan sevgisi gerçek!
'Dreamcatcher' ve 'Grand Canyon'dan tanıdığımız Lawrence Kasdan'ın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda Diane Keaton, Kevin Kline ve Diane Wiest gibi usta Oscar'lı oyuncuların yer aldığı 'Can Yoldaşım' (Darling Companion) filmi iddialı bir yapım değil, çok sürpriz bir öyküsü de yok ama sıkılmadan izliyorsunuz.
Çünkü verdiği mesajlar çok önemli. Ben bu filmi özellikle, hayvan sevgisinin ne anlama geldiğini bilmeyenlerin izlemesini isterim.
Hani kediye köpeğe büyük sevgiyle bağlı olan, hayvan dostlarımız için her türlü özveride bulunan insanları garip bulan bir kitle var ya, işte özellikle o kitle 'Can Yoldaşım'ı mutlaka izlemeli.
Çünkü bu film kedi, köpek vs. hiç fark etmez; Batı medeniyetlerinde hayvan haklarına gösterilen saygının özeti aslında. Bu saygıdan çıkarılacak çok ders var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA