Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Boğaz'ı halka kapatalım!

Ünlü konser alanı Kuruçeşme Arena'ya da otel yapılacak olmasını haklı bulan yazarlar oldu. Ben de bari toplumsal gerçekçilikten topa gireyim...
Tamam, yer özel mülkiyet, Tahsin Kaya'nın malı. İster satar, ister turşusunu kurar. Benim itirazım meseleye bakış açımız...
Neden Boğaz'ın en güzel yerlerinden biri olan bu alan halkın yararına kullanılmıyor?
Neden bir kere olsun, devlet yöneticileri ortaya çıkıp "Kardeşim benim vatandaşımın da Boğaz havası alabileceği bir alana ihtiyacı var. Burayı alıp İstanbullular'a armağan ediyorum" demiyor?
Ali Sami Yen'i de yeşil alan bırakabilirlerdi ama tren kaçtı. Orada durum daha kötü; bir karış yeşil alan, deprem olduğunda sığınacak yer bile yok!

HER YER OTEL Mİ OLMALI?
Evet, boşuna yazıyorum, hangi hükümet, İstanbul'a böyle bir kıyak yapmış ki?
Dün Akşam'dan Şenay Köşdere yazdı: Türkiye ve dünyadaki emlak devleri, Boğaz'da otel yapacak yer arıyormuş ama yer kalmamış! Daha ortada bir şey yok ama tarihi Kuleli Askeri Lisesi de yatırımcıların iştahını kabartıyormuş. Haydarpaşa'dan sonra Kuleli de mi otel ve AVM karışımı bir şey olacak?
Armani ve MGM gibi dünya devlerinin Boğaz'a oteller yapmalarının elbette ekonomik açıdan İstanbul'a faydaları dokunacaktır ama her şey para mı?
Türkiye'yi sırtında taşıyan İstanbullular'a Boğaz havası alacak yer de kalmayacak mı? Dünyanın neresine gitseniz, Cannes'a, New York, vs. deniz kenarları hep halka açık alanlardır. Oteller sahilin gerisindedir ya da bizdeki kadar sahili kaplamaz!
Boğaz zaten yalılar, kamu binaları ve otellerle halka kapatılmış durumdaydı. Birkaç sahil kenarı vardı, oralardan da balıkçı oltaları ve teknelerin arasından denize bakabiliyordunuz! Şimdi her yer otel ve AVM olacak!
Bari Boğaz'ı tamamen halka kapatın tam olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA