Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neşet Ertaş devletin değil halkın sanatçısıydı

Neşet Ertaş'ı da kaybettik... Bir güzel insan daha aramızdan ayrıldı. Ertaş, sadece gönül telimizi titreten bozlakları ve türküleriyle değil, hayata karşı duruşuyla da büyük sanatçıydı.
TV'de programı, dizisi başlayanların, sırf gündeme gelmek için Başbakan'a mektup yazdığı bir dönemde; Ertaş'ın kaybı daha da acı veriyor.
Ertaş, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde, kendisine verilen devlet sanatçısı unvanını geri çevirirken şöyle demişti: "Hepimiz bu devletin sanatçısıyız, ayrıca devlet sanatçısı unvanı taşımak bana ayrımcılık gibi geliyor. Ben halkın sanatçısı olarak kalayım, o bana yeter."
Ertaş gibileri anmak için yazıyı uzatmaya gerek yok aslında. Öldüğünü duyduğunuzda 'Karlı Dağlar', 'Hata Benim', 'Zahidem' aklınıza gelir, yüreğinize bir ateş düşer ama türküleriyle kıyamete kadar yaşayacağını bilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA