Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kısa film çek de gel'

Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu, ilk uzun filmini çekecek beş yönetmene de toplamda tam 1 milyon 50 bin lira verecek.
Genç sinemacılara büyük destek, bravo!
Yalnız kurulun destekleme konusunda kararsız kaldığı 'Size mi Kaldı?' filmi için aldığı şu karar da ilginçti: "Kuantum Film Yapım Rek. Tur. İnş. Tek.
Ve Hav. Tic. Ltd. Şti'nin 'Size mi Kaldı?' adlı projesinin, yönetmenin en az bir kısa film çekmesi şartıyla bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesine karar verildi."
Yani kurul demiş ki; "Proje ve senaryo güzel ama bu filmin üstesinden geleceğinden pek emin değiliz. Sen git, bir kısa film çek gel; sonra düşünürüz." Keşke sadece bu filmi desteklemediklerini açıklasalardı.
Bu işin bir garantisi yok ki! Belki genç yönetmen adayımız da Orson Welles gibi büyük bir yetenek. Belki o da ilk filminde 'Yurtaş Kane' gibi bir başyapıt çekecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA