Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kültür Bakanlığı değil, Güney Kore destekledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Kurulu, bu yıl destekleyeceği filmlere tam 5 milyon 290 bin lira dağıtacak.
Desteklenen filmlerin listesine baktığımda, kurulun genelde doğru tercihlerde bulunduğunu gördüm ama Özcan Alper'in 'Rüzgarın Hatıraları' filminin desteklenmemesi sürpriz oldu.
Alper geleceği parlak bir yönetmen.
İlk iki filmi 'Sonbahar' ve 'Gelecek Uzun Sürer', bugüne kadar ulusal ve uluslararası festivallerde toplam 51 ödül kazandı.
Alper'in geleceği o kadar parlak ki, Güney Kore'de düzenlenen ve Asya'nın en prestijli film marketi olan Asya Proje Marketi; 'Rüzgarın Hatıraları' filminin senaryosunu beğenip 30 film arasından ilk beşe soktu. Yani Koreliler, Alper'in çekeceği filme dolaylı yoldan maddi destekte bulundu. Alper; Asya Proje Marketi'nde kendine hemen ortak yapımcı buldu.

SORUN POLİTİK İÇERİK Mİ?
Daha da ilginci aynı film, Montpellier'de 34. Mediterraneen Sinema Festivali kapsamında düzenlenen 'CINEMED' senaryo yarışması seçkisine kabul edildi.
Bugün yarın karar açıklanır.
Bizim Sinema Destekleme Kurulu bu filmi neden desteklemedi acaba? 'Rüzgarın Hatıraları'; sınırda geçen bir öyküye sahip ve 1940'larda muhalif bir yazarın hikayesini anlatıyor.
Hemen "Politik içeriği yüzünden destek olmadılar" demeyin; Alper'in Kültür Bakanlığı'ndan destek alan ilk iki filmi de politik içerikliydi.
Bir de 'Rüzgarın Hatıraları' 1940'larda, CHP döneminde geçiyor!
O zaman geriye tek bir seçenek kalıyor:
Muhtemelen seçici kurul üyeleri arasında şöyle bir laf geçti: "Zaten iki filmine destek verdik, yine para verirsek laf olur."
Asıl laf şimdi oldu: Kültür Bakanlığı'nın desteklemediği filmi Güney Koreliler destekledi.
Bir de Montpellier'den de destek geliyormuş... O zaman tam gol olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA