Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

11 ödül aldı, 11 bin kişi izledi

Asya'nın Oscar'ları kabul edilen Asia Pacific Screen Awards'ta ve Berlin Film Festivali'nde ödüller kazanmıştı. Ödüle doymadı; en son Taypey, Karlovy Vary ve Saraybosna film festivallerinden de ödüllerle döndü.
Neredeyse katıldığı her festivalden mutlulukla dönen film; şu ana kadar uluslararası film festivallerinden tam 11 ödül aldı.
Bu film 'Tepenin Ardı'; yönetmeni Emin Alper'in ilk uzun metrajlı filmi... Sadece eleştirmenlere göre değil, sinema sektörünün duayenlerine göre de 'Tepenin Ardı', yılın en iyi yerli filmi.
Bu filmi, Türkiye'de kaç kişinin izlediğini biliyor musunuz?
Gösterimde olduğu ilk 10 günde, sadece 11 bin 314 kişi tarafından izlendi.
11 ödül aldı ve sadece 11 bin kişi izledi!
Festivallerde ödül kazanan yapımlara genelde 'İzlenmesi zor, sıkıcı sanat filmi' gözüyle bakılır.
Lakin 'Tepenin Ardı'nı izlemesi de kolay...

FRANSA SAHİP ÇIKTI
Sürprizlerle dolu, gayet akıcı bir dili var. Belki de filmin asıl başarısı; herkesin çok rahat izleyeceği sanatsal kaygıları olan bir yapım olması.
Peki bu film neden az izlendi?
Yanıtı çok basit: Gösterilecek fazla salon bulamadı, sadece 12 salonda vizyona girdi.
Daha önce de yazdım; Türkiye'deki sinema salonlarında bir tekel var. Bazı büyük salon sahipleri bir araya gelip sadece popüler sinemayı öne çıkaran acımasız bir tekel oluşturdular.
Bu yüzden sanatsal filmler yeterince salon bulamıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Tepenin Ardı'nın Fransa'da 25 şehirde ve 30 salonda gösterime gireceğini biliyor mu acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA