Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

O işadamı Esra Ceyhan'a da üzüldü

Geçtiğimiz salı günü yayımlanan yazımda, Antepli işadamı Aziz Hortoğlu'nun bir arazi alıp kedisine anıt mezar yaptırtmasıyla dalga geçen Esra Ceyhan'ı kınamıştım.
Hortoğlu için de şu notu düşmüştüm: "Beş dönüm araziye kedi için anıt mezar yapmanın hayvan severlikle alakası yok. Gerçek hayvansever, o araziye hayvan barınağı yapardı."
Dün bizim hafta sonu eklerinden Fisun Yalçınkaya aradı ve "Benim Hortoğlu haberimi okumadın galiba" dedi. Fisun yine başarılı bir özel habere imza atmış ama ben kaçırmışım.
Meğer Aziz Hortoğlu çıkan haberlerde yansıtıldığı gibi 'şımarık bir işadamı' değilmiş!
Hortoğlu ile telefonda da uzun uzun konuştum. İlk izlenimim; Hortoğlu'nun doğayı ve insanı seven, hali vakti yerinde bir işadamı olduğu yönünde. Hortoğlu yaptıklarını anlatmayı sevmiyor ama elde ettiğim bilgilere göre TEMA Vakfı'na, hayvan barınaklarına, birçok doğa ve hayvansever kuruluşa yardımlarda bulunan bir hayırsevermiş.
Hortoğlu çıkan haberlerden de rahatsız, İstanbul'da hayvan mezarlığı olduğunu bilmediği için Kırklareli'ndeki o araziyi almış. Anladığım kadarıyla, arazinin 10 metrekare ya da 10 dönüm olmasının onun için pek önemi yok. O sadece çok sevdiği kedisini arada sırada ziyaret edeceği bir mezarın olmasını istemiş.
Hortoğlu telefon görüşmemizde "O araziyi hayvanseverlere bağışlıyorum; ister barınak, ister hayvan mezarlığı yapsınlar" dedi.

ÖZÜR DİLEMELİ
Hayırsever işadamı, "Esra Ceyhan'ın sizinle dalga geçer gibi haber sunması hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorumu ise şöyle yanıtladı: "Esra Ceyhan'ın özel hayatıyla ilgili sosyal medyada yapılan hakaretlere ben de üzüldüm. Tepkiler bu boyutta olmamalıydı ama bir an önce özür dilemeli."
Hortoğlu şöyle devam etti:
"Özür dilerse hem kendisi, hem de kamuoyu rahatlar. Bir doktorun sırf hayvan sevgim yüzünden, beni ruh hastası ilan etmesi de üzücüydü. Dava açabilirdim ama gerek yok! Asıl üzücü olan ise bazı TV programlarında hayvanlara yardım edenlerin takıntılı, mutsuz, insanları sevmeyen bireyler olarak topluma lanse edilmesi. İnsan sevmeyen hayvan sever mi? Bu nasıl bir anlayıştır?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA