Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şansal zaten eşcinsel!

Ünlü modacı Barbaros Şansal, Taksim'de saldırıya uğramadan kısa bir süre önce "Yazdıklarının ve yaptıklarının bedelini ödeyeceksin" diye tehdit aldığını açıklamış.
Bu yazı baskıya yetiştiği sıralarda Şansal'ın İslamcılar'ın tepkisini çektiği için mi, tinerciler yüzünden mi ya da başka bir nedenden dolayı mı saldırıya uğradığı henüz netlik kazanmamıştı.
Açıkçası ben, Şansal'ı Türkiye'de öne çıkan bir siyasi figür olarak da görmüyorum.
Tabii Şansal'ın açıklamaları doğru da çıkabilir. Özetle saldırganlar belli olana kadar bu konu hakkında yorumda bulunamayacağım.

BENCE DAVA AÇMALI
Ancak bazı internet sitelerinin bu saldırıyı haber yaparken kullandıkları haber diline itirazım var. Mesela bir haber sitesi aynen şu başlığı attı:
"Türkiye'de tek delikanlı benim demişti. Gay modacı fena dövüldü" Bir diğeri ise "Eşcinsel terzi yamağına Taksim'de saldırı" yazdı.
İnsanları cinsel kimlikleri ya da tercihlerini öne çıkarak haber yapmak çok çirkin. Özellikle bu ifadeleri başlıkta kullanmak art niyetli bir davranış gibi duruyor!
Türkiye'de eşcinsel hakları önemsenmiyor! Bu başlıklar yurt dışında atılsaydı o haber siteleri büyük tazminat cezaları ödemekle kalmaz, okuyucular tarafından boykot edilirler ve sitelerini kapatmak zorunda kalırlardı!
Herhalde Şansal da dava açar!
Örnek olsun diye açmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA