Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En sıkıcı Cem Yılmaz

Medya, röportaj yapmak için aylardır Cem Yılmaz'ın peşinden koşarken, ünlü komedyen internette sadece sanat tutkunlarının bileceği 'artfulliving' adlı siteden Zeynep Berik'e röportaj vermiş.
Hem de öyle dört-beş soruluk değil, epeyce uzun; gazete eklerinde 1.5 sayfa basılır o röportaj.
Magazin kafasıyla bakarsanız, herhalde Cem Yılmaz'ın kariyeri boyunca verdiği en sıkıcı röportaj; sanat meselelerinde çok ağır konulara girmişler. Ama bu röportaj, ünlü komedyenin entelektüel birikiminin boyutunu anlamanız açısından önemli.

GRAFFİTİCİLERİN ÇİLESİ

Yılmaz, röportajda; Invader'dan girmiş, Basquiat'dan çıkmış. Los Angeles'taki graffiticilerin çilesinden sevmediği galerici tiplerine kadar birçok mevzuda müthiş tespitler yapmış. Hani Sotheby's müzayedelerini kaçırmayan tipler var ya, aynı onlar gibi entel dantel konuşmuş işte! Şaka bir yana, Yılmaz bu bilgi ve kültür birikimiyle; sanat piyasasındaki ağır entelektüelleri bile cebinden çıkarır gibime geldi.
Asıl önemlisi, röportajdan; Yılmaz'ın, "Para bende, çok istediğimi alırım" diyen rastgele bir koleksiyoncu olmadığını da anlıyorsunuz. Sotheby's müzayedelerine telefonla katılmasından çok, yurt dışındaki galerilerle direkt bağlantıda olması beni daha çok etkiledi.
Basit ama içinde insan doğasına dair derin analizlerin bulunduğu esprilerin kökeninde de bence, Yılmaz'ın entelektüel birikiminin etkisi var. Yılmaz, keskin gözlem gücünü bu birikimle harmanladığında; işte o müthiş espriler ortaya çıkıyor.
Çok bahsettik, merak edenler için röportajın link'ini de verelim:
artfulliving.com.tr/detay/cem-yilmaz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA