Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ortaç'ın 'u' dönüşü

Geçtiğimiz günlerde Serdar Ortaç, 20 yılda kumarda 50 milyon dolar kaybettiğini açıklamıştı. Şimdi ise şaka yaptığını, 2-3 milyon dolar kaybettiğini söylüyor. Bu keskin 'u' dönüşün nedeni tabii ki; Maliye'nin bu açıklamayı ihbar kabul edip araştırma başlatma olasılığı.
Ee binlerce dansöz var; Maliye her açıklamayı dikkate almalı!
Serdar Ortaç kadar albüm çıkaran, konser veren, ekstralara çıkan kaç şarkıcı var? Ortaç ayrıca şarkı sözü yazıyor, TV'de jüri üyeliği yapıyor; mutlaka başka alanlarda da para kazanıyordur!
Bu kadar üretken olan bir sanatçı ne kadar vergi öder acaba?
Bu sorunun yanıtını dün Habertürk'ten Rahmi Ak'ın nefis analiz yazısından öğrendik. Ak, İstanbul Vergi Dairesi'nin her yıl açıkladığı 'En çok vergi veren 25 sanatçı' listesini araştırmış: "Listede 20 yıl geriye gittik. Ortaç şimdiye kadar 2.5-3 milyon lira vergi ödemiş. Ortaç, bu listeye girmediği yıllarda da vergi ödemiş olabilir ama onlar da neredeyse çerez parası."
Maliye bu çerezin tadına bakar gibime geliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA