Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT Müzik'ten sokak müzisyenlerine destek

Sokak müzisyenleri, bizde yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Bu müzisyenler; belediye zabıtaları ve polisin engellemeleri nedeniyle haberlere de konu oluyor.
Sokak müzisyenlerinden ne istiyorlar; anlamış değilim. Bizde, sokakta kalabalık oluşması hemen kuşkuyla karşılanır. Bu kalabalığı yaratanlar, sokak müzisyenleri olsa bile!

MUTLU EDİYORLAR
Metroda, meydanlarda ya da sokaklarda gitarı, kemençesi, sazı, flütü ile şarkılar çalıp söyleyen bu insanlar; o an sizi müzikle mutlu etmiyorlar mı?
Karşılığında da insanların verdiği birkaç kuruşla harçlıklarını çıkarıyorlar.
Bugün sokak müzisyenleri mevzusunu neden yazdığıma gelince...
21 Haziran Dünya Müzik Günü'ydü. 21 Haziran, dünyada sokak müzisyenlerine destek günü olarak uzun yıllardır kutlanıyor.
TRT Müzik yine sessiz sedasız çok önemli bir organizasyona imza attı ve Dünya Müzik Günü'nü üçüncü kez güzel bir organizasyonla kutladı. Keşke bu organizasyon basında daha çok ses getirseydi ama gündem o kadar yoğun ve önemli gelişmeler yaşanıyor ki... Ben de bu konuya şimdi değinme fırsatı bulabildim.

17 ÜLKE KATILDI
TRT Müzik'in düzenlediği organizasyona Japonya'dan Çin'e, Macaristan'dan Endonezya'ya 17 ülke katıldı.
TRT Müzik; bu ülkelerle birlikte ortak yayın düzenledi. Bizden de birçok sokak müzisyeni, gençler bu ortak yayında performanslarını sergiledi; Manga konseri de gecenin sürpriziydi.
Hep diyorum; TRT Müzik, TRT Belgesel'le birlikte ödediğimiz vergilerin boşa gitmediği bir kanal. Türkiye'nin sokak müzisyenlerine de ihtiyacı var. Sokaklarda ne kadar çok müzik olursa; o kadar hoşgörülü ve mutlu bir ülke oluruz.
TRT Müzik'in yaptığı yayını kutluyorum. Darısı; abidik gubidik sebeplerle sokak müzisyenlerini engelleyen zabıta ve polislerin başına!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA