Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ağlamak istiyorum bırak artık İlker Yasin!

Bu ülkede spikerlik denince akla ilk olarak Halit Kıvanç gelir. Mükemmel Türkçe'si, engin bilgisi, işine olan saygısıyla Halit Abi bir efsanedir. Halit Kıvanç'ı efsane yapan özellikler yazmakla bitmez ama bence onu asıl büyük yapan şey; zirvedeyken bırakmasıydı.
Halit Abi, 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla futbol spikerliğine veda ederken 57 yaşındaydı.
Belki beş-altı sene daha devam edebilirdi ama yapacağı bir hatayı ömrü boyu unutmayacak bir kişiliğe sahip olduğundan, mesleğinin maç spikerliği kısmını zirvedeyken bırakmayı bildi.

İSİMLERİ KARIŞTIRDI
Önceki akşam Kanal D, Twitter'da (TT) oldu ama bunu dalga geçilerek başardı! Atletico Madrid-
Barcelona maçını sunan İlker Yasin, David Villa'yı Deyvid Vilya, Rayo Vallecano'yu Rayo Vellelecano yaptı. "Top dışarıda. Hayır, ağlarda; gol" dedi. Futbolcu isimlerini karıştırdı; herkese Messi dedi durdu. Yorumları da evlere şenlikti.
Böyle sert cümleler kurduğum için üzgünüm ama İlker Yasin'in futbol spikerliğini bırakması için birinin bu konuşmayı yapması gerekiyordu.
Daha önce de eleştirdim, başka eleştirenler de oldu ama Yasin, 62 yaşında inatla devam ediyor maç anlatmaya.

GEYİK MALZEMESİ
Spikerlik zor bir iş, hele 60'lı yaşlarda hiç yapılacak iş değil. En küçük hatada milyonların önünde alay konusu olabilirsiniz.
Yasin de keşke zirvedeyken bıraksaydı, hafızalara sadece 'Ağlamak istiyorum' nidasıyla kazınsaydı.

Ama Yasin için çok geç; yaptığı hatalar, gençlerin en eğlenceli geyik malzemesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA