Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu bir psikolojik savaş transferi

Rahmetli George Best'e "David Beckham'ı nasıl buluyorsunuz?" diye sorarlar; o da şu yanıtı verir: "Sol ayağı ile topa vuramıyor, kafa şutu atamıyor, top kapamıyor ve çok fazla gol atmıyor. Bunun dışında iyi bir oyuncu."
Beckham; iyi futbolculuğundan çok, imajıyla dünyanın en çok kazanan futbolcusu olmuştu. Bunu da İngiliz basınına borçluydu. Ada basını leziz yazı ve haberleriyle kendi yıldızlarını müthiş pazarlıyor. Tıpkı şimdi Gareth Bale örneğinde olduğu gibi.
Bale de; yakışıklı, imajı sağlam. Sahada ise hızlı, şutları müthiş, birçok mevkide oynayabilir ama 91 milyon Euro edecek bir futbol sihirbazı değil! Hatta Madrid'in bu transfere kaynak ayırmak için sattığı Mesut Özil'den bile iyi değil.
Real Madrid, Barcelona'nın Neymar transferiyle ele geçirdiği psikolojik üstünlüğü geri almak ve belki de sırf en pahalı transferi yapmak adına Bale'i aldı. Tabii sponsor, reklam geliri ve forma satışlarıyla bu parayı çıkaracaklar.
Bale; psikolojik üstünlük ve para kazanmak için şişirilmiş bir balon.

Bu balonun havası kaçsa da sorun değil; Beckham kadar oynasın, Real Madrid'e yeter!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA