Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadına özel otopark olur mu?

Antalya'daki Markantalya AVM, otoparkta kadınlar için 'pembe park' alanları oluşturdu. Bu park alanları, kadınların araçlarını daha rahat park etmesi için de normalden 1 metre daha geniş yapıldı.
Milliyet'in haberine göre; bu uygulama, cinsiyet ayrımcılığı içerdiği iddiasıyla kadın derneklerinin tepkisini çekti.
Tepki gösterenlerin yorumları şöyle:
İstanbul Feminist Kollektifi üyesi Hasbiye Günaçtı: "Kadınlar sokakta maruz kaldıkları tacizin aynısına trafikte de maruz kalıyor. Sorunu çözmenin yolu kadın otoparkı yapmak değil, erkekleri eğitmek. Bu ayrımcılık değil; tamamen aşağılamak, kadınları izole etmektir."

POZİTİF AYRIMCILIK
Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver: "Uygulama iki yüzlülüktür... Çok istiyorlarsa trafikte kadınlara ayrı şerit yapsınlar." Yine feministlerin abarttığı bir meseleyle karşı karşıyayız... Evet, kadınlar trafikte de erkeklerin tacizine uğruyorlar. Evet, erkeklerin daha saygılı olması için eğitime ihtiyaç var ama ben bu uygulamada bir ayrımcılık göremiyorum, hatta pozitif ayrımcılık yapıldığına inanıyorum.
Otoparkta park ederken zorlanan bir kadının saygısız erkekler tarafından kornayla taciz edilmesi mi, yoksa kadınların daha geniş bir alana park etmenin kolaylığını yaşaması mı daha iyi?
Bu uygulama, kadınlar park ederken bir dakika beklemeye bile tahammülü olmayan, hemen kornaya basan erkeklere karşı bir çözüm gibi duruyor.
Bu uygulamayla ilgili yapılan tek şikayet ne biliyor musunuz? Erkeklerin kadınlara özel park alanına park etmesiymiş.
Vallahi bu uygulamadan tek şikayetçi; kaporta ustaları, bir de radikal feministler olur!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA