Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gazze'de çocuk kalmayacak!

İsrail' in başkenti Tel Aviv'de bir grup, öldürülen Filistinli çocuklar için sevinç gösterisi düzenledi. 'Yarın okul olamayacak çünkü Gazze'de çocuk olmayacak' diye bağıran kalabalık, İsrail'deki Araplar'ın çocuklarını da öldüreceklerini, Gazze'nin bir mezarlık olduğunu söyledi.
İnanması çok güç ama gerçek; Al Jazeera bu iğrenç gösterinin görüntülerini yayınladı. Şimdi bu sevinç gösterini yapanların, Nazi Almanya'sındaki faşistlerden ne farkı var?
O kadar iğrenç bir çifte standart yaşanıyor ki; İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden ünlü Yahudi bilim adamı Norman Finkelstein bile ABD'de gözaltına alındı.
Oscar'lı aktör Javier Bardem, İsrail'i kınayan bir makale kaleme aldı:
'Bu barbarlığı aklım almıyor, hele ki Yahudi halkının geçmişte yaşadığı korkunç olaylar bu durumu aşırı derecede anlaşılmaz kılıyor. ABD, Avrupa Birliği ve İspanya'nın bu konudaki utanç verici tutumunu, sadece silah ticareti gibi ticari ilişkilere paravan olarak kullanılan jeopolitik ilişkiler anlaşılır kılabilir... Evet, ben Avrupalı'yım ve sessizliğiyle, mutlak utanmazlığıyla beni temsil ettiğini savunan birlikten utanıyorum.'
Büyüksün Javier Bardem... Ne yazık ki, soykırıma uğramış bir ulusun torunları soykırım yapıyor. Bu utanç, İsrail hükümetine yeter de artar bile. Tabii utanacak yüzleri varsa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA