Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan'a Aysel Gürel yardımı

Akşam'dan Önder Sarıahmetoğlu güzel bir habere imza atmış: Tarkan, rahmetli Aysel Gürel'in sandığından yeni albümü için üç şarkı sözü çıkarmış.
Efsane şarkı sözü yazarı Gürel'den geriye 20 bin şarkı sözü kalmıştı. Bu şarkı sözlerini, Gürel'in ölümünden sonra evine taşınan kişi çöpten bulmuş ve Tarkan'a iletmişti. Tarkan da Müjde Ar'dan onay aldıktan sonra bu şarkıları incelemeye başlamıştı.
Önder'in haberine göre; Tarkan bu 20 bin şarkıdan önce 100 tane seçmiş, sonra da 12 tanesini Ar'dan almış. Yani sadece gelecekteki albümler için de Tarkan'ın elinde Aysel Gürel şarkı sözleri var. Tarkan çok akıllıca bir iş yapmış.

20 BİN ŞARKI
Gürel'in aramızdan ayrılmasından sonra pop müziğinde şarkı sözü sıkıntısı daha çok hissedilir olmuştu. Ee Gürel gibi bir efsanenin yerini doldurmak zor. Tarkan'ın bile uzun bir aradan sonra yine bir Gürel şarkısı olan 'Sevdanın Son Vuruşu' ile çıkış yakaladığını unutmayalım.
Pop müzikte son dönemde hafızalara kazınan bir hit şarkı hatırlıyor musunuz? Yaz aylarını bile hit şarkısız geçiriyoruz. Pop müzikte böyle bir üretim kabızlığı daha önce hiç yaşanmamıştı. (Bunun nedenlerini de daha sonra tartışırız.)
Benden bir öneri: Gürel'den geriye kalan o 20 bin şarkı sözü iyi saklansın; popçular daha çok ekmek yer o şarkı sözlerinden. Hatta o 20 bin şarkı, popçular arasında pay edilsin. İçlerinden mutlaka çok güzel şarkı çıkar. Bu şarkı sözlerinin telif haklarıyla da bir Aysel Gürel müzesi kurulsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA