Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Reus'un Selçuk'tan az kazanması

Galatasaray'ın iki maçta sekiz gol yediği Dortmund'un en çok kazanan futbolcusu Marco Reus'un aldığı ücreti biliyor musunuz? Sadece 4 milyon Euro ama Almanya'da futbolcuların kazançlarından yüzde 40 vergi kesiliyor. Dünyanın en iyi 10 orta saha oyuncusundan biri olan Reus şu anda 2.4 milyon Euro alıyor. Elbette, seneye daha büyük bir kulübe transfer olup ücretini belki de üçe katlayacak. Burada önemli olan Dortmund'un futbol modeli; Reus gibi yıldızlar yetiştirip, onlardan dört-beş yıl düşük ücrete faydalanıp yüksek transfer ücretlerine satmaları.

SINIRLAMA KALKMALI
Bizde ise GS'li futbolculardan Hamit Altıntop 2.9 milyon Euro+maç başına 25 bin Euro, Burak Yılmaz 2.7 milyon Euro+maç başına 25 bin Euro, Selçuk İnan 2.8 milyon Euro+ 25 bin Euro kazanıyor.
İşte bu yüzden Süper Lig'de yabancı sınırlaması kalkmalı. Tabii bu yapılırken de futbolcu kalitesine önem verilmeli. Milli takımda oynamış futbolcuların transferine izin çıkmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA