Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gözüm ol

Akıllı telefon uygulamaları hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji en çok engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyor.
Danimarka'da Hans Jorjen Wiberg adında bir yardımsever vatandaş, 'Be My Eyes' adlı bir uygulama geliştirmiş. Bu uygulama sayesinde görme engelli insanlar; yollarını kaybettiklerinde, göremedikleri görüntüyle ilgili bir çift göze ihtiyaç duyduklarında, telefonlarına yükledikleri 'Be My Eyes' uygulamasına tıklıyorlar.
Karşılarına 'Be My Eyes' uygulamasını telefonlarına yükleyen gönüllü insanlar çıkıyor. Uygulama şöyle çalışıyor. Örneğin; yolunu kaybeden ya da içeceği sütün son kullanma tarihinin geçip geçmediğini öğrenmek isteyen bir görme engelli, bulunduğu yerden telefonuyla gönüllü kişiyle video bağlantısı kuruyor.
Gönüllü kişi; karşıdan gelen görüntülerden yola çıkarak yol tarifinde bulunuyor, sütün tarihinin geçip geçmediğini söylüyor ya da bir gazetenin çok konuşulan manşetini okuyor.
Bu uygulamanın ticari bir amacı yok, tamamen görme engelli insanlara yardım etmek için hazırlanmış. 'Be My Eyes' uygulamasını indirenler de görme engellilere yardım etmenin mutluluğunu yaşıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA