Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beren Saat 'Fatmagül'de oynadığına pişman mı?

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi üzerine; kadınların yaşadıkları tacizleri ibret olsun diye Twitter'a yazmasına en büyük destek Beren Saat'ten geldi. Ünlü oyuncu, sayfasında bugüne kadar yaşadığı tacizleri tek tek yazdı. Beren'i taciz eden bir TV kanalı yöneticisiymiş, tuvalette sıkıştırıp zorla öpen de bir oyuncuymuş.
Beren'in yazdıkları; kadınların taciz ve şiddeti ünlü-ünsüz hayatın her alanında, her statüde yaşandığını görmemiz açısından da önemliydi.

NASIL BİR RUH HALİ?
Ama Beren'in bu samimi tavrına rağmen açılması gereken çok önemli bir parantez var
Suphi Altındöken, öldürdüğü Özgecan'ın ellerini kesmeyi ve cesedi yakma fikrini arkadaşı Fatih Gökçe'den aldığını söyledi. Arkadaş Gökçe, cinayetten dört gün önce Facebook'ta paylaştığı aşağıdaki fotoğrafta 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisini izlediklerini yazmış. Beren Hanım, bu fotoğrafa iyi bakmalı!
Fotoğrafta 'Hatıralar ve yaşananlar' diye bir not var. Hatıralar ve yaşananlar ne acaba? Gökçe, dizinin o kadar etkisinde kalmış ki, yıllar sonra tekrar izliyor.
Daha da vahimi; Fatih Gökçe, 21 Ocak'ta tecavüze uğramış genç bir kadının haberinin bulunduğu gazete küpürünü, tecavüzcünün yerine kendi fotoğrafını koyarak Facebook'ta paylaşmış. Kendisini tecavüzcü yerine koymak nasıl bir ruh hali acaba?
Beren Hanım, elbette 'Fatmagül'ün Suçu Ne?'yi siz çekmediniz ve uzun tecavüz sahneleriyle reyting kazanmayı siz akıl etmediniz. Siz sadece oyuncuydunuz ama bu köşede vakti zamanında defalarca 'Bu dizi topluma kötü örnek oluyor, tecavüzü özendiriyor. Beren Saat bu dizide oynamamalı' diye yazdık.
Beren Hanım'a 'Diziden ayrılmıyorsunuz, bari kadına şiddet protestolarına katılın. Tecavüzlere karşı toplumu bilinçlendirecek basın toplantıları düzenleyin' diye çağrılarda bulunduk. Hatırladığım kadarıyla, Beren bir protesto gösterisine katılmıştı, o da dizi bittikten çok sonra.

ELİNİ VİCDANINA GÖTÜRMEK
Özgecan'ın katilinin akıl hocası, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' hayranı çıktı, ne kadar vahim değil mi?
Bence herkes, hayatında yaptığı, imza attığı her şeyden mesuldür. Hele bu, milyonlarca hayranı olan bir oyuncuysa...
Beren Saat de bu yaşananlardan ders çıkarmalı, bundan sonra yer aldığı projelerde elini, imza atacağı kalemden önce vicdanına götürmelidir. Çünkü vicdan bizim rahat uyumamızı sağlayan tek şeydir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA